Search

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την Παλαγία ο Ορέστης Ορεστιάδας (photos)

Ένα δύσκολο απόγευμα είχε την Κυριακή στο γήπεδο της Παλαγίας κόντρα στον Ποντιακό ο Ορέστης Ορεστιάδας, φεύγοντας τελικά με τους 3 βαθμούς της νίκης αφού επικράτησε 2-1. 

Σε ένα ματς που έγινε κάτω υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες, Ποντιακός και Ορέστης πήγαιναν πάνω κάτω τη μπάλα από το πρώτο λεπτό. Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση, με πολλές διαμαρτυρίες προς την διαιτητική τριπλέτα κυρίως από τους γηπεδούχους και με την ομάδα της Ορεστιάδας να μην παρουσιάζει καλή εικόνα, στον πρώτο της αγώνα μετά την ήττα στο ντέρμπι με το Διδυμότειχο.

Πριν την έναρξη του αγώνα η ομάδα του Ποντιακού βράβευσε τον πρώην παίκτη της Δημήτρη Τρανόπουλο ο οποίος φοράει πια τη φανέλα του Ορέστη, με τον αρχηγό των «ποντίων» Χρήστο Ρήγα να του δίνει μία ανθοδέσμη.

Το ματς άρχισε δυνατά καθώς στο 6ο μόλις λεπτό ο Δαρβούδης δοκίμασε ένα σουτ, με τον γκολκίπερ του Ποντιακού Χατζητσίβα να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν, με τον Σαριανίδη να σεντράρει και τον Κωνσταντινίδη να βρίσκεται μόνος του φάτσα με την εστία και να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Γαλλής.

Στο 22′ θα σημειωθεί η φάση από την οποία θα ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες που θα κρατήσουν μέχρι το φινάλε και στην κυριολεξία σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή Στρατούδη. Ο Τρανόπουλος μην μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε μετά από ένα μαρκάρισμα που του έγινε, χτύπησε εκτός φάσης παίκτη του Ποντιακού. Ο διαιτητής Στρατούδης στη φάση αυτή δεν είχε ευθύνη καθώς είχε γυρισμένη την πλάτη και δεν μπορούσε να ξέρει τι συνέβει, οπότε συμβουλεύτηκε τον βοηθό του Τουντζιαράκη. Μετά από μία συζήτηση μερικών δευτερολέπτων μταξύ τους, ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε στον Τρανόπουλο την κίτρινη και όχι την κόκκινη κάρτα όπως ορίζει ο κανονισμός σε περιπτώσεις όπως αυτή και βέβαια η απόφαση αυτή σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ποντιακού.

Στο 27′ ο Παμπορίδης θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ. Στο 40′ ο Χατσατριάν θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα για έντονη διαμρτυρία και σπρώξιμο στον διαιτητή. Πάνω λοιπόν σε όλη αυτή την ένταση και την αναταραχή, ο Ορέστης θα προηγηθεί χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ηλία Οτέμπερη απ’ το ημικύκλιο της μεριοχής. Δύο λεπτά θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 όταν μετά από σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων μέσα από την περιοχή ο Χατζητσίβας θα αποκρούσει. Ένα λεπτό μετά σουτ του Παπαγιαννίδη από μακρινή απόσταση θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Ποντιακού.

Το β’ ημίχρονο θα ξεκινήσει με την ίδια ένταση και με τις διαμαρτυρίες βέβαια να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στο 57′ ο Δαρβούδης με κεφαλιά θα απειλήσει για τον Ορέστη, αλλά ο Χατζητσίβας θα μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Ορέστης θα φτάσει στο 0-2. Σκόρερ και πάλι ο Οτέμπερης που βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Ποντιακού και πλάσαρε ωραία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 65′ όμως η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα μειώσει σε 2-1 και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μετά από χέρι του Καστρινού ο κ. Στρατούδης έδειξε την άσπρη βούλα και ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» Ρήγας σκόραρε.

Ωστόσο, στο 69′, ο Κωνσταντινίδης θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες, κάνοντας δύσκολο έργο την ισοφάριση, για την οποία πάντως οι ποδοσφαιριστές του κ. Μπαξεβάνογλου πάλεψαν μέχρι το τέλος. Στο 80′ το παιχνίδι θα διακοπεί για περίπου 5 λεπτά, όταν ο Κωνσταντινίδης που είχε αποβληθεί, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε επιθετικά προς τον βοηθό Κοντάρα. Τότε ο κ. Στρατούδης κάλεσε τους βοηθούς κοντά του και ζήτησε να βγει εκτός γηπέδου ο ποδοσφαιριστής του Ποντιακού. Το φινάλε ανήκει στον Ορέστη, με τον Παρασκευά να να σουτάρει από πλάγια μέσα στην περιοχή και τον Χατζητσίβα να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει στο 90+2. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ του Ποντιακού θα μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Ελευθεριάδη.

Συνθέσεις:

Ποντιακός (Μπαξεβάνογλου): Χατζητσίβας, Δουλγκέρης, Μουχτάρης, Σταγκόπουλος, Χατσατριάν, Ρήγας, Μιχαηλίδης (55′ Βεζάσης), Σαγκιρίδης (86′ Μακρής), Παμπορίδης (75′ Λιούρτας), Σαριανίδης, Κωνσταντινίδης.

Ορέστης Ορεστιάδας (Αραμπατζής): Γαλλής, Μεμούρης (79′ Παρασκευάς), Βουδούρης, Πετρόπουλος, Οικονόμου, Στεφανίδης, Παπαγιαννίδης, Δαρβούδης (66′ Ελευθεριάδης), Καστρινός, Οτέμπερης Η., Τρανόπουλος (60′ Ντινούδης).

Διαιτητής: Στρατούδης – Βοηθοί: Κοντάρας, Τουντζιαράκης

Ακούστε τι δήλωσαν στο μικρόφωνο του SportsAddict μετά το τέλος του ματς ο τερματοφύλακας του Ποντιακού Αντώνης Χατζητσίβας και ο προπονητής του Ορέστη Γιώργος Αραμπατζής:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it