Search

Photos: 15 κλικ απο τη νίκη των Νεανίδων της Ασπίδας επί του Πανσερραϊκού στον πρώτο ημιτελικό

Εκμεταλλεύτηκαν την έδρα  τους και έκαναν το 1-0 στην σειρά με την ομάδα του Πανσερραϊκού οι Νεάνιδες της Ασπίδας, που την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστούν στις Σέρρες στοχεύοντας στην δεύτερη νίκη που θα τις στείλει για ακόμη μια χρονιά στον μεγάλο τελικό.

Οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ παρότι δεν μπήκαν καλά στο ματς στην συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς κατάφεραν να ανατρέψουν το προβάδισμα των φιλοξενούμενων και να πάρουν τα ηνία του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 21-16.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα κατάφεραν να μειώσουν και σε 23-21 όμως μετά το 35′ τα κορίτσια της Ασπίδας πάτησαν εκ νέου το γκάζι βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους παρουσία και τα ποσοστά ευστοχίας τους, ανεβάζοντας ξανά την διαφορά σε νούμερα ασφαλείας και το +6(30-24) με το τέλος της τρίτης περιόδου, διαφορά που διαφύλαξαν με άνεση και στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνοντας τελικά στη νίκη με 45-38 και το 1-0 στην σειρά.

Αξίζει να τονιστεί πόσο σημαντική είναι η νίκη αν υπολογίσει κανείς πως τρεις βασικές και σημαντικές αθλήτριες του τμήματος όπως οι Μεχμέτ Ουστά, Κουτρουβέλη, Χαλκίδου και Χατζηχαλίλ έπαιξαν το τρίτο συνεχόμενο ματς μέσα σε τρεις μέρες! καθώς και οι τρεις ήταν βασικές στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης στα σχολικά Λυκείω, ενώ εντός εβδομάδας θα δώσουν ακόμη τρία(δύο για τα σχολικά και την δεύτερη αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες).

Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς και την κούραση των κοριτσιών αλλά και την καλή δουλειά στην φυσική κατάσταση, μαι και οι Μεχμέτ Ουστά, Κουτρουβέλη και Χαλκίδου ήταν πρωταγωνίστριες στην επίτευξη της νίκης.

Δεκάλεπτα: 5-7, 21-16(ημίχρονο), 30-24, 45-38(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά 15(3), Παυλάκη 6(1), Κουτρουβέλη 13, Αντικουλάνη, Αραμπατζή Ευαγγ., Χαλκίδου 9, Χατζηχαλίλ 2, Μουσένκο, Αραμπατζή Ζ.

Share it