Search

Νίκη κορυφής για τη Νίψα, 1-0 στο ντέρμπι με τη Μαΐστρο! (photos)

Η ΠΑΕ Νίψας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του Νότιου ομίλου της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, επικρατώντας 1-0 εντός έδρας του ΑΟ Μαΐστρου, με τον οποίο είχαν τους ίδιους βαθμούς πριν την έναρξη του ματς.

Σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, αλλά με τον δυνατό αέρα να χαλάει λίγο τα σχέδια των ποδοσφαιριστών, η Νίψα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και δίκαια έφτασε στο τρίποντο, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Σε ένα ματς με φάσεις μόνο στο α’ ημίχρονο, οι παίκτες του Δημήτρη Αποστολίδη ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο και τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η Μαΐστρος δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έκτος από την καλή λειτουργία της Νίψας, έπαιξε και η απουσία του πολύπειρου επιθετικού του ΑΟΜ Θάνου Νότη, ο οποίος έχει το εύκολο γκολ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο ματς στο γήπεδο της Νίψας, ο Κουτσούκης θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Δογάνη. Στο 23′ νέα φάση, ξανά με πρωταγωνιστή τον Κουτσούκη, ο οποίος θα δοκιμάσει ένα μακρινό συρτό σουτ το οποίο και θα πλοκάρει ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 36′ η ΠΑΕΝ θα χάσει τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο, όταν ο Λαμπάκος θα βγει τετ α τετ με τον Δογάνη, αλλά ο γκολκίπερ της Μαΐστρου θα βγει πολύ ωραία και θα τον προλάβει πριν πλασάρει. Τρία λεπτά αργότερα θα έρθει το γκολ για τη Νίψα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λαμπάκος βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα του Δογάνη για το 1-0.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν μόνο κάποια σουτ τα οποία έφυγαν άουτ, πολλά μέτρα πάνω ή δίπλα από τις εστίες, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους 100 και πλέον φίλους της Νίψας που βρέθηκαν στο γήπεδο να βλέπουν την ομάδα τους να παίρνει τους 3 βαθμούς οι οποίοι της έδωσαν την κορυφή.

Στα αξιοσημείωτα του ματς το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της Νίψας Τάσος Μπινόπουλος συμπλήρωσε 1080 λεπτά αγώνα χωρίς να έχει δεχτεί γκολ! Συγκεκριμένα ο Μπινόπουλος έχει να δεχτεί γκολ από την 3η αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μαΐστρο.

Η διαιτητική τριπλέτα ήταν καλή, είχε εύκολο έργο καθώς δεν υπήρχαν πολλές δύσκολες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται πάντως για τη φάση με την οποία ξεκίνησε το γκολ της Νίψας, με τον βοηθό να βλέπει χέρι παίκτη της Μαΐστρου και να υποδεικνύει το φάουλ από το οποίο προήλθε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Συνθέσεις:

ΠΑΕ Νίψας (Δ. Αποστολίδης): Μπινόπουλος, Κατσέλης, Κοτζαμανίδης Ν. (66′ Καλαϊτζίδης Σ.), Καρφαρίδης, Μπατμανίδης, Σουγιουλτζής, Μαρμαρίδης, Γκουντενούδης, Λαμπάκος (90+1′ Κοτζαμανίδης Α.), Καλαϊτζίδης Β., Κουτσούκης (81′ Χασιμίδης).

ΑΟ Μαΐστρου (Β. Τσουκμάνης): Δογάνης, Μούκα, Φωτεινός, Μελαδένιος, Καπουκράνης, Δημούτσης, Παπαδόπουλος Χ., Παρασκευάς, Αντωνιάδης (84′ Λάζος), Λαγός (64′ Παπαδόπουλος Δ.), Καραλίδης (46′ Σαρηγιαννίδης).

Διαιτητής: Σιβούδης – Βοηθοί: Σαμουρκασίδης, Κονταράς.

Ακούστε τι δήλωσαν μετά τη λήξη του ματς στο μικρόφωνο του SportsAddict οι προπονητές των δύο ομάδων:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it