Search

Γιώργος Κελεσίδης: «Στόχος μου είναι να γίνω Ολυμπιονίκης»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕβροSport, ο 15χρονος πανελληνιονίκης του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κελεσίδης, όταν ρωτήθηκε αν κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον, δήλωσε πως θέλει να γίνει Ολυμπιονίκης!

Ο Κελεσίδης είπε πως δεν περίμενε να πάει τόσο καλά στο Πανελλήνιο των Εφήβων λόγω και του τραυματισμού του που τον πήγε πίσω όσο αφορά την προετοιμασία. Τόνισε επίσης ότι αυτός και ο πατέρας του θα αναγκαστούν να φύγουν από την Αλεξανδρούπολη και θα πάνε να μείνουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί η πόλη του Έβρου δεν μπορεί να τους προσφέρει πια τις κατάλληλες συνθήκες προπόνησης.

Πάρτε μία μικρή γεύση στις γραμμές που ακολουθούν και διαβάστε την ολόκληρη στο 11ο τεύχος του ΕβροSport που κυκλοφορεί στα περίπτερα του Έβρου:

Πώς αισθάνθηκες τη στιγμή που έμαθες τη βαθμολογία σου η οποία σου έδινε 2 μετάλλια;

«Δεν το περίμενα γιατί πίστευα ότι θα ήταν χαμηλότερη η βαθμολογία μου επειδή ήμουνα με 2 εβδομάδες προπόνηση και ήμουνα ένα μήνα εκτός λόγω του τραυματισμού. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που πήρα τόσο καλές βαθμολογίες. Οπότε θα έλεγα ότι ξαφνιάστηκα, αλλά ταυτόχρονα ένιωσα πολύ όμορφα».

Στο Πανελλήνιο σε καθοδηγούσε ο Γιάννης Ζαχαριάδης. Πως ήταν η συνεργασία σου με έναν εκ των ομοσπονδιακών προπονητών;

«Με τον κ. Γιάννη έχω μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Συνενοούμαστε πολύ εύκολα και θα έλεγα ότι έχει βρει τα κουμπιά μου. Ξέρει το πως να με ενθαρρύνει, να με κάνει να είμαι πιο συγκεντρωμένος, ξέρει να με καθοδηγεί».

Εδώ στην Αλεξ/πολη προπονητής σου είναι ο Δημήτρης Μπαξεβανίδης. Πιστεύεις ότι έχει παίξει και αυτός τον ρόλο του σε αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής;

«Ο κ. Δημήτρης έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό που κάνω. Με έχει στηρίξει πάρα πολύ και σαν προπονητής, αλλά και ως άνθρωπος. Ποτέ δεν με εγκατέλειψε και ποτέ δεν με άφησε να κινδυνέψω σε κάποια άσκηση ή σε αγώνα. Αν δεν έλειπε στην Κροατία θα ήταν σίγουρα δίπλα μου στο Πανελλήνιο».

Είναι ένα πρόβλημα για σένα οι εγκαταστάσεις στις οποίες προπονείσαι εδώ στην Αλεξανδρούπολη;

«Πριν 2 χρόνια θα σας έλεγα ότι δεν ήταν πρόβλημα. Τώρα όμως στο σημείο που έχω φτάσει και υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, οι εγκαταστάσεις αυτές δεν μπορούν να με καλύψουν. Θέλω να δοκιμάσω για παράδειγμα μία άσκηση και φοβάμαι μην χτυπήσω, μην τραυματιστώ λόγω των εγκαταστάσεων που δεν είναι κατάλληλες. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν θα αναγκαστώ εγώ και ο πατέρας μου να μετακομίσουμε στη Θεσσαλονίκη όπου θα κάνω προπονήσεις στο Εθνικό Γυμναστήριο».

Τι θέλεις να πετύχεις στο μέλλον, κάνεις σχέδια;

«Θέλω να φτάσω στο επίπεδο του Λευτέρη Πετρούνια, του Βλάση Μάρα και όλων αυτών των σπουδαίων αθλητών. Θέλω να καταφέρω πράγματα και να μην το κάνω όλο αυτό για το τίποτα. Θέλω να γίνω Ολυμπιονίκης».

Share it