Search

Photos: 55 κλικ απο τη νίκη του Απόλλων Καλαμαριάς επί του μαχητικού Ορφέα στην Ξάνθη

Την εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Ορφέας Ξάνθης απο τον Απόλλων Καλαμαριάς με 0-1, με το γκολ ωστόσο που έκρινε την αναμέτρηση να εξοργίζει τους γηπεδούχους μια και επετεύχθη μετά απο μη τήρηση του fair play απο την φιλοξενούμενη ομάδα που με αυτό το αποτέλεσμα διατηρήθηκε στην πρώτη θέση.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έχοντας στο πλευρό τους περίπου 250 φίλους τους μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 5′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ρούφο να σταματά τον Κυβελίδη απο θέση τετ-α-τετ σε μια φάση που ο γκολκίπερ του Ορφέα τραυματίστηκε ελαφρά και συνέχισε το ματς. Μετά το δυνατό ξεκίνημα ο ρυθμός έπεσε είχαμε κυρίως παιχνίδι κέντρου με εκατέρωθεν προσπάθειες αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα ξεκίνησε καλύτερα απείλησε με σουτ των Μουμίνογλου και Λαζαρίδη με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με την κεφαλιά του Συμελίδη που πέρασε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Ρούφου. Στο 72′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα με τον Πόποβιτς να έχει μονομαχία με τον Μαυρόπουλο στον χώρο του κέντρου ο παίκτης του Ορφέα έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας όμως οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν έβγαλαν την μπάλα εκτός αλλά στην εξέλιξη της και μετά απο ασίστ με τακουνάκι του Κομοτηναίου Δημήτρη Χασομέρη ο Ν’ Λουντούλου που απο κοντά έκανε το 0-1. Μετά το γκολ υπήρξε σύρραξη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων καθώς οι γηπεδούχοι αντέδρασαν για τον τρόπο που πέτυχε η ομάδα της Καλαμαριάς το γκολ. Στην συνέχεια το ματς έχασε τελείως τον ρυθμό του χωρίς σημαντικές στιγμές με το τελευταίο σφύριγμα του Σημαιάκη να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη.

Πέρα απο την ήττα στα αρνητικά για την ομάδα της Ξάνθης ο τραυματισμός του Λάζαρου Μαυρόπουλου αλλά και η σχετικά μικρή  προσέλευση των φίλων της γηπεδούχου ομάδας. Ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η επιλογή ο τιμωρημένος προπονητής του Απόλλων Δημήτρης Καλαϊτζίδης να βρεθεί στην ίδια εξέδρα οπού κάθεται πάντα και ζει με τον δικό του τρόπο τα ματς ο Μπάμπης Χατζημεστής,

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σημαιάκης απο την Χαλκιδική με βοηθούς τους Κελάζογλου επίσης απο Χαλκιδική και τον Καμπερίδη απο την Καβάλα.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Λαζαρίδης (77’ Χαλήλ Ιμπράμ), Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος (74’ λ.τρ. Τορομανίδης), Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Χιντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ. (81’ Μελισσόπουλος), Μουμίνογλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Κ. Γεωργιάδης): Μένκα, Αμαραντίδης, Κυβελίδης (61’ Χασομέρης), Σαμαράς, Καπίας, Λιόνης, Βεργώνης, Συμελίδης, Ν’ Λουντούλου, Πόποβιτς (85’ Ταβάρες), Καλαϊτζίδης (61’ Καλογέρης)

Share it