Search

LIVE: Ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς και τον Άρη Αβάτου

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης Αναγέννηση Θαλασσιάς – Άρης Αβάτου.

Ρεπορτάζ για το SportsAddict από τα Πηγάδια και το Xanthi FC Arena όπου διεξάγεται ο 39ος τελικός του θεσμού, ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης. Το Live συντονίζει ο Κοσμάς Πανταζής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου θα βρεθούν στον τελικό δύο ομάδες του Δήμου Τοπείρου, ενώ 9 φορές ακόμη έχουν βρεθεί στον τελικό αντιμέτωπες δύο ομάδες που δεν ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης.

Θυμηθείτε το τραπέζι που έκανε στις δύο ομάδες ο δήμαρχος Τοπείρου με ένα κλικ εδώ.

Χαλαρώνουν στο σαλέ των Πηγαδίων πριν τον τελικό οι παίκτες του Άρη Αβάτου:

Θυμηθείτε την πορεία της Αναγέννησης Θαλασσιάς προς τον τελικό με ένα κλικ εδώ.

Θυμηθείτε την πορεία του Άρη Αβάτου προς τον τελικό με ένα κλικ εδώ.

Μόλις έφτασε στο γήπεδο η αποστολή της Αναγέννησης Θαλασσιάς:

Έφτασε στο γήπεδο και η αποστολή του Άρη Αβάτου, ενώ και οι δύο ομάδες έκαναν την πρώτη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο. Δυνατός αυτή τη στιγμή ο αέρας που αν δεν κοπάσει σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και στους φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ξάνθης πάντως είναι αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κόσμος στο ματς.

Πριν λίγο “ανέβηκε” και ένα πανό του Άρη Αβάτου…

Πάτησαν χορτάρι και οι διαιτητές του τελικού Γκαϊτατζής, Κούλα, Κηλικιώτης και Ουζουνίδης:

Η είσοδος στον τελικό για γυναίκες και παιδιά είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει γενική είσοδος στα 5 ευρώ.

Συνολικά το Κύπελλο έχουν κατακτήσει 17 ομάδες, οπότε τίθεται  το ζήτημα αν το Άβατο θα γίνει η 18η ομάδα που το κατακτά ή θα καταφέρει η Θαλασσιά να πιάσει Κουτσό, Γενησέα και Χρύσα στις δύο κατακτήσεις.

Ο Ορφέας Ξάνθης είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 9 κατακτήσεις όλες απο το 1998 και έπειτα. Ακολουθούν στα 7 η Ασπίδα Ξάνθης ενώ απο 3 έχουν Δόξα Ξάνθης και Β’ 52 Γενησέας.

Θυμηθείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και όλους τους τελικούς του θεσμού.

Όπως συνηθίζεται πριν από κάθε σχεδόν τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης, οι δύο φιναλίστ θα τιμήσουν παλαίμαχους ποδφοσφαιριστές και παράγοντες για την προσφορά τους στις ομάδες τους.

Βγήκαν για προθέρμανση οι δύο ομάδες. Με μικρή καθυστέρηση θα αρχίσει ο τελικός.

Πάμε στις ενδεκάδες των δύο μονομάχων:

Η τυπικά γηπεδούχους Θαλασσιά ξεκινά με τους: Περπερή, Βασιλειάδη Γιώργ., Κοτζάκελη, Βουλγραρίδη, Μυλωνά, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδη Στ., Κωτίδη, Χριστοφορίδη, Σαρηγιαννίδη και Γιαννακούδη.

Στον πάγκο θα είναι οι: Καζάκης, Παπαδημητρίου, Ματζαρίδης, Δανδανόπουλος, Μπάτζιος, Δελητζόγλου, Καζάκος.

Για τον Άρη Αβάτου ξενικούν οι: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Σουκρήογλου, Κουτσούμπας, Πασχαλάκης, Δόντσος, Κοτόπουλος, Χαριτίδης και Ευθυμιάδης.

Στον πάγκο είναι οι: Βασιλειάδης Τζ., Γκέκας, Δασκαλάκης, Βαρελάς, Δεσύλλας, Βασιλειάδης Γιαν., Ταχτσίδης.

17:00 Παρά το κρύο και τον δυνατό αέρα, ο κόσμος φτάνει στο γήπεδο και οι θύρες Α, Β και Γ αναμένεται να γεμίσουν.

17:05 Ξεκίνησαν οι βραβεύσεις.

17:10 Χαιρετισμό έκανε και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αβάτου.

17:15 Χορευτική επίδειξη από τον σύλλογο του Αβάτου.

17:19 Παρόντες στο γήπεδο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης. Το παρών δίνουν επίσης παράγοντες, προπονητές και παίκτες ομάδων της Ξάνθης και παιδιά των ακαδημιών του ΑΟ Ξάνθης.

17:22 Στις βραβεύσεις που έγιναν νωρίτερα τιμήθηκαν από πλευράς Αβάτου οι κ.κ. Θεόδωρος Τοπτσίδης, Συμεών Τσεβρέμης, Βασίλειος Χατζόπουλος και Ιωάννης Γιοβανούδης. Η Θαλασσιά τίμησε τους κ.κ. Χαράλαμπο Στεφανίδη & Γεώργιο Δήμου.

17:25 Ιδιαίτερα ευδιάθετος είναι στο γήπεδο με την οικογενεια του ο Δήμαρχος Τοπείρου Θώμας Μίχογλου και πως να μην είναι άλλωστε, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου αναμετρώνται δύο ομάδες του Δήμου Τοπείρου στον μεγάλο τελικό.

17:28 Έκαναν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, μαζί με τους διαιτητές και τη στρατιωτική μπάντα.

17:30 Ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.

17:32 Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, ο δήμαρχος Τοπείρου και οι πρόεδροι των δύο ομάδων χαιρετούν τους παίκτες και τους διαιτητές.

17:35 Αρχίζει ο τελικός με το Άβατο στη σέντρα. Το ματς ξεκίνησε τελικά 35 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του.

17:45 Συμπληρώμενα 10 λεπτά στο ματς. Λίγο καλύτερα έχει μπει στον αγώνα η Θαλασσιά.

17:50  Δυνατό σουτ του Πασχαλάκη ψηλά άουτ η μπάλα.

17:52 Σουτ Μπουνταγκίδη, μπλόκαρε σταθερά ο Περπερής.

17:55 Έχει ισορροπήσει το ματς το Άβατο. Καλό παιχνίδι ως τώρα, πάνω κάτω η μπάλα, χωρίς όμως την μεγάλη φάση.

18:05 Δοκάρι για το Άβατο με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα! Από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χαριτίδη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά από τον αέρα και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Περπερή.

18:11 Πρώτη κίτρινη στο ματς και είναι στον Μυλωνά για δυνατό μαρκάρισμα στον Ευθυμιάδη. Εκτέλεσε ο Χριστίδης και μπλόκαρε σταθερά ο Περπερής.

18:14 ΓΚΟΛ για το Άβατο! Το 1-0 κάνει ο Κουτσούμπας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χαριτίδη!

18:22 Ένα λεπτό καθυστερήσεων δείχνει ο τέταρτος.

18:23 Τέλος α’ ημιχρόνου στον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης. Αναγέννηση Θαλασσιάς – Άρης Αβάτου 0-1.

18:24 Ισοροπημένος ο τελικός στο πρώτο μέρος. Το Άβατο μετά το 30′ εκεταλλεύτηκε τον αέρα που δυνάμωσε, είχε δοκάρι σε κόρνερ του Χαριτίδη και στο 38′ μετά απο εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Κουτσούμπα.
18:40 Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
18:52 ΓΚΟΛ η Θαλασσιά! Ισοφάριση για την Αναγέννηση με αυτογκόλ του Παπαδιώτη μετά από εκτέλεση φάουλ του Τουργαΐδη από πλάγια δεξιά.
18:54 Από μία κίτρινη δέχονται Στέλιος Τουργαΐδης και Σουκρήογλου.
18:56 Στο 61′ της αναμέτρησης, πρώτη αλλαγή στο ματς και είναι για το Άβατο. Στη θέση του Κωτόπουλου μπαίνει ο Γκέκας.
19:01 Πρώτη αλλαγή και για τη Θαλασσιά. Ο Παπαδημητρίου παίρνει τη θέση του Κοτζακέλη.
19:03 Τεράστια χαμένη ευκαιρία για το Άβατο! Ο Πασχαλάκης βγήκε μόνος του απέναντι στον γκολκίπερ, σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το δοκάρι.
19:06 Δεύτερη αλλαγή για το Άβατο στο 71′. Στη θέση του Πασχαλάκη ο Δεσύλλας.
19:11 Φάουλ σε καλό σημείο για το Άβατο. Κίτρινη για διαμαρτυρία στον τερματοφύλακα της Θαλασσιας.
19:15 Έχοντας συμπληρώσει 80′, θα λεγάμε πως παρακολουθούμε ένα δυνατό ματς, με αρκετές μονομαχίες. Κατοχή της μπάλας έχει το Άβατο, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της Θαλασσιάς.

19:20 Σπουδαία φάση για την Θαλασσιά. Σέντρα του Τουργαΐδη Στέλιου, ο Χριστοφορίδης με κεφαλιά ψαράκι θα βρει τον Σαρηγιαννίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν πολύ άστοχο παρ’ όλο που έγινε από πλεονεκτική θέση.

19:25 Συμπληρώθηκαν τα 90′, 3 θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

19:28 ΓΚΟΛ για το Άβατο! Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκέκας με ωραίο σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά πό σέντρα του Μπουνταγκίδη. Τέλος στο ματς! Όλα έδειχναν ότι θα είχαμε παράταση, αλλά δεν θα γίνει αυτό καθώς ο Άρης Αβάτου παίρνει τη νίκη και ταυτόχρονα κατακτάει το πρώτο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης στην ιστορία του! Τελικό σκορ: Αναγέννηση Θαλασσιάς – Άρης Αβάτου 1-2.

Οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει…

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Θα ακολουθήσει στο SportsAddict αναλυτικό ρεπορτάζ για το ματς, αλλά και όλα τα παραλειπόμενα, συνεντεύξεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

 

 

Share it