Search

Ο δρόμος προς τον τελικό για την κάτοχο του τίτλου Αναγέννηση Θαλασσιάς και η αποστολή του τελικού!

Αποτελεί ένα απο τα πιο διαχρονικά σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης με αδιάλειπτη παρουσία στις μεγάλες κατηγορίες απο το 1984 όταν πρωτοανέβηκε στην Α’  οπού μέχρι και σήμερα παραμένει χωρίς να έχει υποβιβαστεί ποτέ. Και μάλιστα υπήρχαν εποχές που διέθετε ρόστερ που την καθιστούσε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως η περσινή σαιζόν ήταν η πρώτη που το χωριό της Θαλασσιάς είδε το καμάρι του να κατακτά τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη, κατάφερε να γράψει ιστορία κατακτώντας όχι μόνο το πρώτο Κύπελλο αλλά και τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της Αναγέννηση Θαλασσιάς, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Φέτος η ομάδα της Αναγέννησης με μικρές αλλαγές στο ρόστερ της φιλοδοξεί να επαναλάβει την μεγάλη επιτυχία της και να κατακτήσει εκ νέου το Κύπελλο αλλά αυτή την φορά να μπορέσει να κατακτήσει και αυτόν του πρωταθλήματος. Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο γήπεδο που πέρσι το κατέκτησε

Η πορεία της Αναγέννησης Θαλασσιάς προς τον τελικό είχε πολύ…Κιμμέρια που αποδείχθηκαν μάλιστα και γουρλίδικα αλλά και μια μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό. Στους ομίλους η Αναγέννηση δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει ως πρώτη, κερδίζοντας άνευ αγώνα 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα Σελέρου, αλλά και εμφατικά διπλά κόντρα στον Εθνικό Κιμμερίων με 4-1 και Ερμή Μάνδρας με 7-0.

Στους “16” η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη βρήκε στον δρόμο της εκ νέου τον Εθνικό Κιμμερίων, και δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει εκ νέου νίκη μέσα στα Κιμμέρια με 3-1 αυτή την φορά χάρις τα τέρματα των Πεντεζίδη, Σαρηγιαννίδη και Τουργαίδη.

Στα προημιτελικά η Θαλασσιά κλήθηκε να αγωνιστεί εκ νέου στα Κιμμέρια, για να αντιμετωπίσει αυτή την φορά σε νοκ άουτ αγώνα την Αθλητικέ Ένωση Ξάνθης. Νέα τριάρα της Αναγέννησης με σκόρερ τους Τουργαίδη, Γιαννακούδη και Μπάτζιο και η ομάδα της Θαλασσιάς με εντυπωσιακό τρόπο προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στα ημιτελικά ήρθε η πρώτη ήττα για την Αναγέννηση στον θεσμό, με την ομάδα της Θαλασσιάς να γνωρίζει την ήττα με 2-1 στον Εχίνο απο την τοπική ομάδα, όμως το τέρμα του Δημήτρη Μπάτζιου προς το φινάλε κράτησε ζωντανή την Αναγέννηση στην μάχη της πρόκρισης.

Στον επαναληπτικό η ομάδα της Θαλασσιάς κατάφερε την μεγάλη ανατροπή και χάρις τα τέρματα των Γιαννακούδη και Σαρηγιαννίδη έστειλε το ματς στην παράταση, και εκεί με ένα υπέροχο τέρμα του Στέλιου Τουργαίδη η Αναγέννηση έκλεισε θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου οπού θα υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ενόψει του μεγάλου τελικού ο Γιάννης Αποστολίδης που διανύει τον τρίτο του χρόνο στον πάγκο της Αναγέννησης θα πάρει μαζί του όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με την 18αδα να ανακοινώνεται πριν την έναρξη του αγώνα.

Την 22αδα της Αναγγένησης για τον μεγάλο τελικό αποτελούν οι:

Φραντζής Περπερής(τφ)

Κυριαζής Δανδανόπουλος(τφ)

Δημήτρης Μπάτζιος

Δημήτρης Μυλωνάς

Κώστας Κουτίνης

Βαγγέλης Βουλγαρίδης

Κώστας Μαντζαρίδης

Βαλάντης Δελητζόγλου

Γιώργος Βασιλειάδης

Γιάννης Παπαδημητρίου

Στέλιος Κοτζάκελης

Παρασκευάς Μπάτζιος

Κωνσταντίνος Τουργαίδης

Μιχάλης Κωτίδης

Παναγιώτης Γιαννακούδης

Γιάννης Μαυρίδης

Στέλιος Τουργαίδης

Πέτρος Σαρηγιαννίδης

Γιώργος Καζάκος

Παρασκευάς Μπίκος

Γιάννης Καζάκης

Γιάννης Χριστοφορίδης

Share it