Search

Ο δρόμος προς τον τελικό για τον “πρωτάρη” Άρη Αβάτου και η αποστολή για τον τελικό του Κυπέλλου Ξάνθης!

Η ανερχόμενη δύναμη του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου την τελευταία πενταετία ομάδα του Άρη Αβάτου είναι έτοιμη να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της, με την ομάδα του Αβάτου που επί διοικήσεως Ηλία Κοτόπουλου μετρά δύο πρωταθλήματα και δύο δεύτερες θέσεις στα πλέι οφ ανόδου στην Γ΄ Εθνική, μετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Άρης Αβάτου που απο το 2010 μετέχει ανελλιπώς στην μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου κυνηγά το όνειρο της ανόδου στην Γ’ Εθνική, που έφτασε δύο φορές κοντά όταν ως πρωταθλήτρια μετείχε στα μπαράζ αλά αμφότερες οι συμμετοχές της ήταν άκαρπες με την ομάδα να βγαίνει δεύτερη, θα έχει την ευκαιρία να μετέχει για πρώτη φορά σε τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης και να βάλει ακόμη ένα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου που έχει 6 πρωταθλήματα(2 Α’κατηγορίας, 4 Β’ κατηγορίας και 1 Γ’ κατηγορίας) αυτή την φορά αυτό του Κυπέλλου.

Βέβαια για να το καταφέρει αυτό η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της κατόχου του τίτλου Αναγέννηση Θαλασσιάς. Η ομάδα του Αβάτου που έφτασε μέχρι τον τελικό όντας αήττητοι με 6 νίκες και 1 ισοπαλία θέλει να πετύχει ακόμη μια και να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Η αρχή στο Κύπελλο έγινε απο τους ομίλους οπού το έργο του ισχυρού Άρη ήταν αναμενόμενα εύκολο, με άνετες νίκες με 4-1 επί της Κεντητής, 6-0 επί της Μέλισσας, 5-0 επί της Σταυρούπολης, και 6-0 κόντρα στον ΑΠΟΞ, όλα εκτός έδρας.

Με το εντυπωσιακό 21-1 η ομάδα του Αβάτου ήταν ο φόβος και τρόμος των αντιπάλων της και σίγουρα η ομάδα που θα ήθελαν να αποφύγουν όλοι. Στους “16” ο άτυχος της κλήρωσης ήταν η Βιστωνίδα  που βρήκε την ομάδα του Αβάτου σε δαιμονιώδη φόρμα και γνώρισε την βαριά ήττα με το εμφατικό 9-1, χάρις τα τέρματα των Γιώργου Βασιλειάδη(4), Πάρη Κοτόπουλου(3), Τάσου Δεσύλα και Δημήτρη Εφεντόπουλου.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Αβάτου δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα σε ακόμη μια ομάδα της Α1 κατηγορίας, επικρατώντας του Νέστου Κύρνου με 2-0 χάρις τα τέρματα των Χίντ Ιμέρ και Κοσμά Γκέκα με την ομάδα του Άρη να περνά στα ημιτελικά χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Εκεί θα βρεθεί στον δρόμο της η ιστορική Ασπίδα Ξάνθης, με τους παίκτες του Κυριάκου Κετσιεμενίδη να κάνουν όλη την δουλειά στο πρώτο ματς οπού κατάφεραν να φύγουν νικητές απο το ΔΑΚ και μάλιστα με ανατροπή, με 2-1, και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παρουσία τους στον πρώτο τελικό της ιστορίας του συλλόγου. Σκόρερ για την ομάδα του Αβάτου οι Κοτόπουλος και Κουτσούμπας.

Στον επαναληπτικό η ομάδα του Αβάτου προηγήθηκε με τον Παύλο Ευθυμιάδη, όμως στο δεύτερο μέρος τα…χρειάστηκε όταν η Ασπίδα ισοφάρισε με τον Χαραλαμπίδη, όμως οι παίκτες του Αβάτου πέρα απο τις επιθετικές τους αρετές έδειξαν και τις αμυντικές αλλά και η παρουσία του Αμουτζάκη έδειξε πως ο Άρης διαθέτει μεγάλη δύναμη και κάτω απο τα δοκάρια της.

Για τον μεγάλο τελικό ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης μαζί με τον βοηθό του Μιχάλη Μιχαηλίδη πήραν την απόφαση να πάρουν μαζί τους όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεση της η ομάδα, έτσι ώστε να νοιώσουν όλοι την μαγεία της συμμετοχής σε έναν τελικό, με την τελική 18αδα να βγαίνει πριν την σέντρα. Η 24μελη αποστολή αποτελείται απο τους:

Δημήτρη Αμουτζάκη(τφ)

Βασίλη Ράπτη(τφ)

Χρήστο Βαρελά(τφ)

Δημήτρη Πουρναράκη

Νίκο Κούτρα

Κίμων Παπαδιώτη

Βασίλη Κουτσούμπα

Μιχάλη Μελισσόπουλο

Ανδρέα Δασκαλάκη

Γιώργο Βασιλειάδη

Γιάννη Βασιλειάδη

Αλέξη Μπουνταγκίδη

Ντουμπάν Τουράν

Μιχάλη Ταχτσίδη

Σουκρήογλου Σουκρή

Βασίλη Δόντσο

Παύλο Ευθυμιάδη

Τάσο Δεσύλλα

Χρήστο Πασχαλάκη

Ιορδάνη Ξανθόπουλο

Αντώνη Χαριτίδη

Χριστόφορο Θωμαίδη

Κοσμά Γκέκα

Πάρη Κοτόπουλο

Share it