Search

Για 3η σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου η Άνθεια που απέκλεισε τις Φέρες (photos)

Ο ένας από τους δύο διεκδικητές του φετινού τροπαίου του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου έγινε σήμερα γνωστός, με την Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου να είναι αυτή που πήρε το πρώτο εισιτήριο αποκλείοντας την πολύ μαχητική Θράκη Φερών.

Σε ένα ματς που έγινε κάτω υπό βροχόπτωση στην Άνθεια, αλλά με το γήπεδο να είναι σε καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών, οι παίκτες του Μιχάλη Φλώρου επικράτησαν 2-1 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Δορουγιδένης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες και αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ανήκει στην Άνθεια, με τον Τσαπάνη να βρίσκει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 6′. Στο 21′ οι «Ενωσίτες» θα χάσουν διπλή ευκαιρία, με τον Γεωργαντζόπουλο να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τον Τογγουλίδη να αποκρούει αρχικά και στην συνέχεια της φάσης ο Καρασερίδης θα σουτάρει από κοντά και ο γκολκίπερ των Φερών θα πει και πάλι όχι διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 28′ ο Πατσιώρας θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ και ο Τογγουλίδης σε σωστή θέση θα μπλοκάρει. Στο 45′ η Ένωση θα πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Καρασερίδης θα σεντράρει και ο Μαλτέζος με πλασέ θα κάνει το 1-0 σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του α’ ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γεωργαντζόπουλος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, καθώς με προβολή από κοντά θα στείλει τη μπάλα άουτ. Στο 48′ η ομάδα του Τάκη Λαμπίδη θα χάσει τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο ματς. Ο Πολίδης από πολύ καρινή απόσταση θα δοκιμάσει να εκτελέσει απευθείας ένα στημένο και η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Μπαμπλή. Στο 66′ η Άνθεια θα χάσει ακόμα μία ευκαιρία για δεύτερο τέρμα, με τον Μαλτέζο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον πορτιέρο της Θράκης να αποκρούει εντυπωσιακά στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 75′ οι Φέρες θα παγώσουν το ματς, με τον Πολίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, τον Μπαμπλή να βρίσκει λίγο την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να αποσωβήσει την ισοφάριση. Η Θράκη Φερών με αυτό το 1-1 που κανονικά θα της έδινε σκορ πρόκρισης μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα λόγω του εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, χρειαζόταν ακόμα ένα τέρμα για να προκριθεί καθώς αν έμενε αυτό το σκορ θα είχαμε παράταση σύμφωνα με την προκύρηξη της ΕΠΣ Έβρου και δεν θα ίσχυε ο γνωστός κανονισμός. Αυτό το γκολ λίγο έλειψε να το βάλει ο Πολίδης στο 82′, όταν είδε τον Μπαμπλή εκτός εστίας, σούταρε, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο της Άνθειας απέκρουσε. Έτσι, ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα συνέχιζαν σε παράταση, ο Τερζής που είχε περάσει στο 85′ ως αλλαγή, έβγαλε μία σέντρα για τον Δορουγιδένη και αυτός διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 2-1 στο 90+3.

Μετά την επίτευυξη του γκολ του Δορουγιδένη ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί οι οποίοι συνεχίστηκαν και μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Σουβαρά. Ωστόσο, εκτός από τους πανηγυρισμούς, υπήρχαν και πολλά παράπονα από τους φιλάθλους της Θράκης Φερών που βρέθηκαν στις εξέδρες, κυρίως προς το διαιτητικό τρίο του αγώνα.

Η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου και θέλει αυτή η φορά να είναι και η φαρμακερή, καθώς τις προηγούμενες δύο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει. Στον φετινό τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΑΕ Διδυμοτείχου – Άρδας Καστανεών.

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Δουμπουλάκης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Καλέτσιος (85’ Τερζής), Καρασερίδης (78’ Καπανίκας), Πατσιώρας, Μαλτέζος, Γεωργαντζόπουλος (65’Ευφραιμίδης), Μαρασλής.

Φράκη Φερών (Τάκης Λαμπίδης): Τογγουλίδης, Κολγκέκα, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος Α., Μπόρας, Καλομπρατσίδης (65’ Κατσίκας), Πολίδης, Σιδηρόπουλος Γ. (85’Τσιπλάκης), Ντόλας.

Διαιτητής: Σουβαράς – Βοηθοί: Πρίμπος, Κωνσταντάκης

Ακούστε τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα στο μικρόφωνο του SportsAddict, ο προπονητής της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου Μιχάλης Φλώρος και ο αρχηγός της Θράκης Φερών Νίκος Ντόλας:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it