Search

Ματσάρα στον Ίασμο με έξι γκολ και πλούσιο θέαμα στο ματς του Ιάσμου με Σπάρτακο!(+photos)

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο του  Ιάσμου όπου για την 18η  αγωνιστική της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης,  Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και  Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 προσφέροντας  θέαμα, ουσία, έξι τέρματα και πολύ όμορφες  φάσεις  αφήνοντας ευχαριστημένους τους 150 περίπου  φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

Με αυτήν την ισοπαλία ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου σε συνδυασμό με την νίκη  του ΠΑΟΚ Κοσμίου έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας στην δεύτερη θέση με 44 βαθμούς .

Από την άλλη ο Σπάρτακος απέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ ταλέντο και θα παλέψει μέχρι τέλους την είσοδο στην εξάδα από την οποία μετά και την ήττα της Δόξας Γρατινής απέχει 5 βαθμούς.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είχε έναν τρελό ρυθμό από  το πρώτο λεπτό με τους φιλοξενουμένους να ανοίγουν το σκορ  στο 12΄με τον  Ηλία Ξενοδοχίδη και τον Μέγα Αλέξανδρο να ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Χασάν Χισήμ.
Ο Σπάρτακος πήρε νέο προβάδισμα στο 43΄με τον Καπετάνο που έκανε το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49΄ο Αντωνιάδης για τον Ίασμο ισοφάρισε σε 2-2.
Ο Σπάρτακος στο 58΄πηρέ για τρίτη φορά κεφάλι στο σκορ 2-3 με  τον Καπετάνο αλλά ο Αντωνιάδης και πάλι για τον Μέγα ισοφάρισε σε 3-3 στο 63΄.

Στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης οι Σπάρτακος είχε τρείς κλασικές ευκαιρίες να πετύχει το τέταρτο γκολ με την τελευταία φάση μάλιστα στο 90΄το σουτ του Καραβέτη να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κορωνάκη.

Να σημειωθεί πως  δοκάρι είχε και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου με τον Αντωνιάδη  στο 35΄.

Οι φάσεις του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σπάρτακο να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι  ο οποίος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 2′ όταν ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ , ο Σεφέρης  έκανε προς τα πίσω την κεφαλιά πάσα προς τον Παρασκευόπουλο ο οποίος έπιασε νέα κεφαλιά  αναγκάζοντας τον Κορωνάκη να αποκρούσει  εντυπωσιακά .  Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν ο Βιόπουλος βρέθηκε  τετ α τετ με τον Τασίδη αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Σπάρτακου  σε πλάγιο άουτ.

Στο 12′ ο Σπάρτακος θα ανοίξει το σκορ όταν από αριστερά ο Καπετάνος γύρισε ωραία στον Ηλία Ξενοδοχίδη που με σουτ βολίδα έκανε το 0-1. Η ισοφάριση για τον Μέγα Αλέξανδρο θα έρθει στο 31΄, έπειτα από σέντρα σουτ του Χασάν Χισήμ  προς την μεγάλη περιοχή, η άμυνα του Σπάρτακου αδράνησε, ο τερματοφύλακας Τασίδης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 35΄για την ομάδα του Ιάσμου  ο Αντωνιάδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με την μπάλα να χτυπάει στο πρώτο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στο 43′ η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων  θα διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από κάθετη πάσα του  Παρασκευόπουλου ο Καπετάνος βγήκε   τετ α τετ με τον Κορωνάκη που δεν  δυσκολεύθηκε να τον πλασάρει  κάνοντας το 1-2.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μέγας Αλέξανδρος θα ισοφαρίσει σε 2-2 με ψύχραιμο πλασέ του Αντωνιάδη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την καταπληκτική κάθετη μπαλιά που του έβγαλε ο Ζαχαρόπουλος.

Στο 52΄ο Γιαννακιτσίδης για τον Μέγα εκτέλεσε  ωραία απευθείας φάουλ το οποίο μπλόκαρε ο Τασίδης και στο 55΄ο ίδιος παίχτης μετά από φάση διαρκείας επιχείρησε δύο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή  τον πορτιέρο του Σπάρτακου να λέει όχι ισάριθμες φορές. Στο 58΄ο Σπάρτακος θα κάνει το 2-3 όταν μετά από σέντρα του Ηλία  Ξενοδοχίδη ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Κορωνάκη.

Στο 60΄ο Γιαννακιτσίδης για  τους γηπεδούχους  από αριστερά πάσαρε ωραία στον Γρίβα που μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ .  Στο 62΄για τον Μέγα ο Χουσεϊν Σαλήμ με ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Σπάρτακου βρήκε τον Αντωνιάδη που απέναντι στον Τασίδη τον πλάσαρε κάνοντας  το 3-3.

Στο 65΄ο  Γιαννακιτσίδης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ δύσκολα και με υπερένταση ο Τασίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 72΄και πάλι για τον Μέγα Αλέξανδρο ο Ζαχαρόπουλος από δεξιά έβγαλε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπενέκου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 79΄από δεξιά ο Χατζητουλούσης έκανε ωραία προσπάθεια  μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Σπάρτακου έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τασίδη.

Στο 81΄ο Χασάν Χισήμ από δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Γκιρετλή Ναζήμ  μέσα από την μικρή περιοχή  έπιασε την κεφαλιά με τον Τασίδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 84΄για τον Σπάρτακο ο Παρασκευόπουλος βρήκε ωραία τον Γαλεάδη που έπιασε ένα ψυλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κορωνάκη.

Στο 85΄και πάλι για την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων ο Γαλεάδης  βγήκε τετ α τετ με τον Κορωνάκη αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας  του Ιάσμου. Στο 90΄ο Σπάρτακος στην τελευταία φάση του αγώνα θα μπορούσε να πάρει την νίκη αλλά το πλασέ του Καραβέτη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κορωνάκη.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Ζαχαρόπουλος, Χασάν Χισήμ, Μπιλμπίλης, Μπενέκος, Χουσεϊν Σαλήμ, Γρίβας (74’ Γκιρετλί Ναζήμ), Χατζητουλούσης, Βιόπουλος (46’ Γιαννακιτσίδης), Αντωνιάδης, Μπίνμπασι Αλή (46’ Παπαχατζής).

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (Μπαχαρίδης): Τασίδης, Ξενοδοχίδης Γ., Μυρτεζάι, Χασάν Μέριτς (46’ Τσιφίδας), Φαρμάκης, Σεφέρης, Ξενοδοχίδης Η., Βελή Χακάν Μεμέτ, Γαλεάδης, Παρασκευόπουλος, Καπετάνος (72’ Καραβέτης).

Πηγή Ρεπορτάζ + photos: Κώστας Αβραμίδης, Παρατηρητής Θράκης(paratiritis-news.gr)

Share it