Search

Η Βούλα Παπαχρήστου και πάλι στο βάθρο των νικητριών! Τρίτη στην Ευρώπη με άλμα στα 14,24!!!

Οι επιτυχίες για τον ελληνικό στίβο συνεχίζονται στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, καθώς μετά τον Κώστα Φιλιππίδη ήταν σειρά της Βούλας Παπαχρήστου να ανέβει στο βάθρο με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης.

Η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή του Άρη Λάζαρου Χαριτωνίδη, διατήρησε τα κεκτημένα και όπως στο Πόρτλαντ και το Άμστερνταμ έτσι και στο Βελιγράδι κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο. Η Παπαχρήστου είχε καλύτερη επίδοση στα 14,24 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα, όπου κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ δύο φορές. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,04 μ., συνέχισε με 14,20 μ. και 14,24 μ., ενώ το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν το τέταρτο όπου μετρήθηκε 14,17 μέτρα.

Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις ήταν νικήτρια με ένα στην ουσία έγκυρο άλμα, το δεύτερο, το οποίο μετρήθηκε στα 14,37 μ. και αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Τον καλύτερο αγώνα της στη σεζόν πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που βελτίωσε τέσσερις φορές την επίδοση με την οποία ταξίδεψε στο Βελιγράδι, με αποκορύφωμα το 14,32 μέτρα.

Η Παπαχρήστου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και στην τρίτη σε τελικό και πλέον κάνει σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Θυμίζουμε πως η Παπαχρήστου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το 2015 μετά τη γέννηση της κόρης της και κατάφερε από τότε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ, το ίδιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Αμστερνταμ, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα αποτελέσματα
1. Κρίστιν Γκιέρις (Γερμανία) 14,37 μ.
2. Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,32 μ.
3. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,24 μ.
4. Ανα Μιχάλσκα (Πολωνία) 14,14 μ.
5. Ανα Πελετέιρο (Ισπανία)  14,13 μ.
6. Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14,12 μ.
7. Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13,99 μ.
8. Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) 13,73 μ.

Share it