Search

Έφεραν γούρι οι Θρακιώτες και Καβαλιώτες φίλαθλοι που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι! Ασημένιο μετάλλιο για Φιλιππίδη!!!

Μετά την πρόκριση της Βούλας Παπαχρήστου στον τελικό(θυμηθείτε ΕΔΩ), η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου έκλεισε ιδανικά για τον Ελληνικό στίβο με τον Κώστα Φιλιππίδη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,85 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού είναι καλύτερο από το 5,84 μ. που σημείωσε ο ίδιος στο Κλερμόν Φεράν στις 21 Φεβρουαρίου του 2016.

Την σπουδαία επιτυχία του Έλληνα επικοντιστή είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν απο κοντά και αρκετοί Θρακιώτες αλλά και Καβαλιώτες που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για τους αγώνες. Το παρών στο εντυπωσιακό στάδιο του Βελιγραδίου έδωσαν αθλητές και μέλη του συλλόγου ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής(φωτο κάτω), όπως και ο προπονητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Άγγελος Σουλτάνης που ταξίδεψε στην Σερβία παρέα με τον Ο.Κ.Α. Καβάλας
Ο Φιλιππίδης αν και ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμένο άλμα στα 5,35 μ. συνέχισε απόλυτα εύστοχα στα 5.50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Ο 31χρονος στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο άλμα στο 5,75 μ., την ίδια ώρα που τρεις αθλητές είχαν περάσει το ύψος με την πρώτη κι έτσι επέλεξε να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει στα 5,80 μέτρα. Η απόφαση τον δικαίωσε, αφού πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη. Σε εκείνο το σημείο ο Φιλιππίδης έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη τα 5,85 μ.. ύψος που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, το 27ο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο δικό του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Φιλιππίδη έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, αφού κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα της σεζόν να κάνει τον καλύτερο αγώνα του.

Ανακοίνωση για τη διάκριση του Κώστα Φιλιππίδη εξέδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κώστα Φιλιππίδη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του άλματος επί κοντώ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός έζησε ακόμη μια μεγάλη βραδιά. Καλή συνέχεια στη διοργάνωση σε όλους τους Έλληνες αθλητές που ακολουθούν».

Τα αποτελέσματα

1.Λίσεκ (Πολωνία) 5,85 μ.

2.Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.

3. Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,85 μ.

4.Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,80 μ.

5.Χολζντέπε (Γερμανία) 5,80 μ.

6.Σάπελ (Γαλλία) 5,80 μ.

7.Χόρβατ (Κροατία) 5,75 μ.

8.Αρεντς (Λετονία) 5,60 μ.

8.Ζόσεφ (Γαλλία) 5,60 μ.

10.Μενάλντο (Γαλλία)  5,60 μ.

11.Καραλής (Ελλάδα) 5,50 μ.

-Γκαούλ (Γερμανία) –

Share it