Search

Μάγκες με τα “κόκκινα” και νίκη μέσα στην Τούμπα! Έχασε την πρόκριση στην Ξάνθη ο ΑΟΞ που πάλεψε στα ίσια το ματς!!!

Κατέθεσε ψυχή ήταν ανώτερη ειδικά στο πρώτο μέρος, όπως παραδέχθηκε και ο Ίβιτς, όμως η εκπληκτική Ξάνθη παρά τη νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει στα ημιτελικά χάρις το 1-2 της Ξάνθης.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές εντάσεις, η ξανθιώτικη ομάδα διαμόρφωσε το τελικό 0-1 με το γκολ από το φάουλ του Χαμζά Γιουνές στο 64’ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Σολτάνι στις καθυστερήσεις.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ, στο 2’ ο Πέλκας γύρισε την μπάλα και από το ύψος της περιοχής ο Τσίμιροτ έκανε το άστοχο σουτ. Στο 5’ ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα στέλνοντας την μπάλα προς το τέρμα με τον Γλύκο να την αποκρούει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του από τον Πιτσέλι, την προβολή του Καρασαλίδη έδιωξε με προβολή ο Κουλούρης. Στο 27’ το μακρινό φάουλ του Πιτσέλι μπλόκαρε ο Γλύκος. Στο 31’ ο Σολτάνι έκανε τη συρτή σέντρα με τον Γιουνές να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Στο 33’ το σουτ του Σολτάνι μέσα από την περιοχή έκοψε ο Κίτσιου με τάκλιν και στο 35’ τη σέντρα του Πιτσέλι μπλόκαρε ο Γλύκος. Στο 40’ ο ΠΑΟΚ είχε οριζόντιο δοκάρι μετά το γυριστό του Πέλκα μετά τη σέντρα του Κίτσιου από δεξιά. Στο 43’ η Ξάνθη απείλησε με την κοντινή κεφαλιά του Καρασαλίδη μετά το φάουλ του Πιτσέλι, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους η προσπάθεια της Ξάνθης κατέληξε στα χέρια του Γλύκου μετά την σέντρα του Μεχία.

Στο 48’ το σουτ του Κουλούρη μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς και στο 50’ η διαγώνια συρτή πάσα του Κάμπος πέρασε άουτ. Στο 64’ η ομάδα της Θράκης με το όμορφο φάουλ του πρώτου σκόρερ της, του Χαμζά Γιουνές, έκανε το 0-1. Στο 79’ το γυριστό σουτ του Βασιλακάκη μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη κατέληξε κόρνερ μετά την κόντρα στον Κρέσπο. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Τριάδη η κεφαλιά του Βασιλακάκη πέρασε άουτ. Το σουτ του Βαρέλα στο 83’ δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς. Στο 84’ η σέντρα από αριστερά του Τριάδη δεν πρόλαβε ο Σολτάνι. Στο 89’ το σουτ του Μπίσεσβαρ απέκρουσε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου) με βοηθούς τους κ.κ. Ιωάννη Κουράκη (ΕΠΣ Ηρακλείου) – Στέφανο Παρασίου (ΕΠΣ Ημαθίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Διονύσιος Ζούγρας της ΕΠΣ Κοζάνης.

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (69’ Μάτος), Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοβ, Πέλκας (63’ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης, Κουλούρης (85’ Πρίγιοβιτς), Κάμπος.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης,. Συλλά, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μεχία (70’ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Λάζιτς (62’ Τριάδης), Σολτάνι, Γιουνές, Πιτσέλι (62’ Βασιλακάκης).

Share it