Search

Α2 Γυναικών: Προλαβαίνει να μπει στην πρώτη δυάδα η Βύσσα, δύσκολα θα κινδυνέψει η Νίκη

Μόλις 5 αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί η δράση στον 2ο υποόμιλο του Β’ ομίλου της Α2 κατηγορίας βόλεϊ των γυναικών, στον οποίο συμμετέχουν οι ΑΟ Νέας Βύσσας & Νίκη Αλεξανδρούπολης.

Πάμε να δούμε που βρίσκουν οι τελευταίες αυτές στροφές του πρωταθλήματος της δύο ομάδες της Θράκης.

ΑΟ Νέας Βύσσας

Η Βύσσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας, μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον 2ο Λαγκαδά και 4 από τον πρωτοπόρο Ναύαρχο Βότση. Αγωνιστική η οποία θα κρίνει κατά πολύ το ποιες ομάδες θα βρεθούν στην πρώτη δυάδα είναι η επόμενη με την Βύσσα να φιλοξενείται από τον Βότση στη Θεσσαλονίκη. Αν ο Ναύαρχος πάρει τη νίκη με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1) και παράλληλα ο Λαγκαδάς επικρατήσει της Νέας Γενεάς, τότε η ομάδα του Έβρου θα μείνει πίσω βαθμολογικά. Αν ομως η Βύσσα φύγει με το διπλό από τη συμπρωτεύουσα τότε μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρώτης δυάδας του ομίλου.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την προκύρηξη της ΕΟΠΕ, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου, θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά (ενός γύρου) με βαθμολογία και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση θα προκριθούν στη Γ’ Φάση. Εκεί οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά Ανόδου (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, την 2η και την 3η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη του τουρνουά αυτού θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε: 4/3 Ναύαρχος Βότσης εκτός, 12/3 Νίκη Αλεξ/πολης εντός, 19/3 Νέα Γενεά εκτός, , 26/3 Αρχέλαος Κατερίνης εντός, 2/4 Λαγκαδάς εκτός.

Νίκη Αλεξανδρούπολης 

Όσο αφορά την έταιρη ομάδα της Θράκης που συμμετέχει στην Α2 γυναικών, την Νίκη Αλεξανδρούπολης, αυτή δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Με εξαίρεση το ματς με τη Βύσσα, η Νίκη θα αντιμετωπίσει 4 ομάδες που είναι πιο κάτω από αυτήν στη βαθμολογία (Ανατόλια, Ηρακλή, Αρχέλαο, Ωραιόκαστρο) και αν είναι σοβαρή θα αποφύγει τα… μπλεξίματα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Αλεξ/πολης είναι 6η με 18 βαθμούς, 4 πιο πάνω από το πρωτελευταίο Ανατόλια.

Σύμφωνα και πάλι με την προκύρηξη της Ομοσπονδίας στην Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 τελευταίες θέσεις του ομίλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε: 4/3 Αρχέλαος Κατερίνης εντός, 12/3 Νέα Βύσσα εκτός, 18/3 Ηρακλής εντός, 26/3 ΔΑΣ Ωραιοκάστρου εκτός, 1/4 Ανατόλια εντός.

Share it