Search

Α2 Ανδρών: Μία ανάσα απ’ την εξασφάλιση της παραμονής Γ.Ε.Α. & Α.Ε.Κ., στο φινάλε κρίνονται όλα για τον Άθλο

Με 6 αγωνιστικές να απομένουν για να ολοκληρωθεί η δράση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών, οι ΓΕ Αλεξ/πολης, ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας έχουν ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Πιο κοντά από όλες στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής που μπορεί να μην έχει σφραγίσει ακόμα μαθηματικά την παραμονή, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να κινδυνέψει. Η αμέσως επόμενη ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην παραμονή είναι η Γυμναστική Εταιρία Αλεξανδρούπολης η οποία με το πρόσωπο που παρουσιάζει στον β’ γύρο δείχνει επίσης ότι δεν θα έχει μπλεξίματα. Αυτός που είναι σε πιο δύσκολη θέση από τις ομάδες της Θράκης είναι ο Άθλος Ορεστιάδας που είναι μόλις 1 βαθμό μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά που βρίσκονται οι 3 ομάδες της Θράκης, 6 στροφές πριν το φινάλε.

ΑΕ Κομοτηνής

Η ομάδα της Ροδόπης είναι στην μέση της βαθμολογίας του 2ου υποομίλου του Β’ ομίλου της Α2 βόλεϊ των ανδρών, 5η με 15 βαθμούς και μόνο αν… αυτοκτονήσει στα τελευταία παιχνίδια μπορεί να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Τα επόμενα τρία παιχνίδια της είναι με ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτήν στη βαθμολογία (Σέρρες, Νέστωρ, ΧΑΝΘ), αλλά η Α.Ε.Κ. δίνει βάση στις τελευταίες 2 αγωνιστικές στις οποίες αντιμετωπίζει τον προτελευταίο Εύοσμο και τον τελευταίο Περσέα. Με δύο νίκες σε αυτά τα ματς δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το ρεπό της είναι στην 15η αγωνιστική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε: 4/3 ΑΟ Σερρών εντός, 11/3 ΑΜΣ Νέστωρ εκτός, 25/3 ΧΑΝΘ εντός, 1/4 Αίας Ευσόσμου εκτός, 8/4 ΟΠΑΘ Περσέας εντός.

ΓΕ Αλεξανδρούπολης 

Η ΓΕΑ βρίσκεται μία θέση κάτω από την ομάδα της Κομοτηνής και συγκεκριμένα είναι 6η με 12 βαθμούς. Το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, οι παίκτες του Ιπποκράτη Δήμητσα ξεκουράζονται, μετά φιλοξενούνται από την 4η της βαθμολογίας ΧΑΝΘ και στη συνέχεια έχουν δύο ματς που θα κρίνουν κατά 90% την παραμονή. Στις 18 Μαρτίου φιλοξενούνται από τον προτελευταίο Αίαντα Ευόσμου και στις 25 του ίδιου μήνα υποδέχονται τον τελευταίο Περσέα. Στις τελυταίες δύο στροφές οι Εβρίτες παίζουν με Πολίχνη και Μακεδονικό, δύο ματς που θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για αυτούς αν έχουν πάρει τα δύο προηγούμενα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε: 11/3 ΧΑΝΘ εκτός, 18/3 Αίας Ευόσμου εκτός, 26/3 ΟΠΑΘ Περσέας εντός, 1/4 Πήγασος Πολίχνης εκτός, 9/4 Μακεδονικός εντός.

Άθλος Ορεστιάδας

Ο Άθλος όπως τονίσαμε και παραπάνω βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλες τις ομάδες της Θράκης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του 1ου υποομίλου του Β’ ομίλου της Α2 βόλεϊ των ανδρών με 11 βαθμούς και μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ουσιαστικά η ομάδα του Βόρειου Έβρου που είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, διεκδικεί την παραμονή μαζί με τους Απόλλωνα και Καρδίτσα που έχουν από 10 βαθμούς. Δύο από τους τρεις θα παραμείνει στην Α2 και ένας θα υποβιβαστεί μαζί με τον Πήγασο Κοζάνης που έχει ήδη πέσει. Στην επόμενη αγωνιστική ο Άθλος αντιμετωπίζει την 4η Ελπίδα και μετά παίζει με τον Απόλλωνα σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά. Στη συνέχεια οι Θρακιώτες έχουν ακόμα δύο δύσκολα ματς με την 3η ΕΑ Πατρών και την 1η Νίκη Αιγινίου και μετά παίζει με Καρδίτσα με σκοπό μόνο τη νίκη. Αν λοιπόν ο Άθλος πάρει τα παιχνίδια με Απόλλωνα και Καρδίτσα δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του μέχρι το φινάλε: 4/3 Ελπίς εντός, 11/3 Απόλλων εκτός, 18/3 Νίκη Αιγινίου εντός, 25/3 ΕΑ Πατρών εκτός, 1/4 Καρδίτσα εντός, 8/4 Άρης εκτός.

Στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα αγωνίζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν την 8η και 9η θέση σε κάθε έναν από τους υποομίλους των ομίλων Α’ και Β’ στον τελικό βαθμολογικό πίνακα.

Share it