Search

Κατασχέθηκαν 60 εκ. του Λάσκαρη και οι μετοχές του στην ΚΑΕ! Καθησυχαστικός ο Ξανθιώτης παράγοντας

Συντηρητική κατάσχεση 60 εκ. ευρώ έγινε στον Νίκο Λάσκαρη σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται και οι μετοχές του στον Άρη. «Είναι εκβιασμός», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων». με τον ισχυρό άνδρα του μπασκετικού Άρη να τονίζει πως οι μετοχές του στην ΚΑΕ δεν έχουν κατασχεθεί.

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε πως μέσω μίας δικαστικής διαμάχης στην οποία βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, με έναν Λετονό επιχειρηματία υπάρχει συντηρητική κατάσχεση 60 εκ. ευρώ της περιουσίας του και κατ΄ επέκταση των μετοχών του στην ΚΑΕ.

Ο Λετονός πρώην συνεργάτης του ζεύγους Λάσκαρη δικαιώθηκε στον ισχυρισμό ότι χρήματα από διαδικτυακή διακίνηση χρυσού μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών της ΚΑΕ και σύμφωνα με την απόφαση δεσμεύονται α)το ακίνητο που έχει στην κατοχή του το ζεύγος στη Μύκονο, β) οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης και γ) η υπό εκκαθάριση εταιρία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΑΣ ΕΠΕ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάσκαρης για την υπόθεση: «Καταρχάς δεν είναι κατασχεμένες οι μετοχές. Γνωρίζετε εσείς κάποιον επιχειρηματία που να μην έχει επιχειρηματικές διενέξεις; Κατηγορούμαι για κάτι ενώ δεν είμαι συμβαλλόμενο μέρος. Είναι ένας εκβιασμός με σκοπό τον διασυρμό της δημόσιας εικόνας μου και στόχο να πάρουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Ασφαλιστικά μέτρα σημαίνει μια μη τελεσίδικη απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας και κατ’ επέκταση των μετοχών του Άρη γιατί γίνεται λόγω του Άρη. Τώρα είναι σχετικό να μιλάμε για περιουσία γιατί η ΚΑΕ Άρης δεν έχει λογιστική αξία λόγω των χρεών, αλλά έχει μεγάλη αξία για μένα όπως φυσικά και για τους φιλάθλους του Άρη», είπε ο κ. Λάσκαρης και συμπλήρωσε: «Επειδή έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, θα σας πω απλώς ότι προσωπικά δεν έχω καμία σχέση. Οι συγκεκριμένοι κύριοι έβγαλαν πολλά χρήματα από εμάς, φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν και τώρα κάνουν άλλα πράγματα γιατί δεν έχουν μερίδιο στις νέες επιχειρήσεις μας. Κάνουν εκβιασμό και θέλουν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα μας. Μας είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους. Στην αρχή ζήτησαν 30-40 εκατομμύρια και είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τα δίναμε θα προχωρούσαν σε αυτές τις κινήσεις. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα».

Ο Νίκος Λάσκαρης επανέλαβε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επαφών για τη δημιουργία ενός αθλητικού πολυμορφικού κέντρου: «Θέλουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του μπάσκετ. Θα δημιουργήσουμε ένα πολυμορφικό κέντρο αθλητισμού όπου παρόμοιό του δεν υπάρχει στα Βαλκάνια. Είναι ένα έργο αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Γι’ αυτό σας είπα νωρίτερα ότι η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων δεν έχει σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες μας. Είναι ένα έργο που θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας. Δεν είναι επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Οταν πήραμε μετοχές του Άρη δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να το επικοινωνήσει. Πρώτα πληρώσαμε και μετά το ανακοινώσαμε. Συνεργαζόμαστε με ένα γκρουπ που έχει στήσει πάνω από 200 γήπεδα. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας, να φέρουμε πράγματα στην Ελλάδα από την Αμερική και την Ασία».

Ο Νίκος Λάσκαρης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το επίπεδο έρευνας της δικαιοσύνης λόγω του ότι η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρει ότι υπάρχει χρέος 1 εκατομμύριου ευρώ στην Τράπεζα της Ελβετίας: «Κι αυτό δεν ισχύει. Το υποστηρίζει κάποιος στην ένορκη εξέτασή του και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν ισχύει. Αρχικά ζήτησαν 100 εκατομμύρια ευρώ ακόμη και η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι παράλογη. Αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα, θα αποδείξουμε κι εδώ ότι δεν υπάρχει οφειλή. Για την εταιρία που λένε, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι αγγλική εταιρία που δημιουργήθηκε βάσει του αγγλικού δικαίου. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν πελάτες της συζύγου μου. Έχουμε πολλαπλάσια περιουσία στο εξωτερικό. Το σημαντικό για μας στην Ελλάδα είναι ο Άρης. Δεν λέω ότι υπάρχει προκατάληψη από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν ρώτησαν καν ποιανού είναι τα χρήματα που στάλθηκαν. Στον Άρη μπαίνουν δικά μου χρήματα. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίον κάποιου αν ο σύζυγός του είναι Έλληνας υπήκοος. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μου. Είναι κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε περισσότερο τα πράγματα γιατί μιλάμε για εκβιασμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακόβουλο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Μας είχαν εκβιάσει και στο εξωτερικό. Δεν θέλαμε να πάρει έκταση στην Ελλάδα. Το θέμα θα κριθεί όμως στο εξωτερικό. Αυτοί ποντάρουν στο ότι είμαι στον Άρη».

Πηγή:Sdna.gr

Share it