Search

Έκαναν το πρώτο βήμα οι Έφηβοι του ΓΑΣ, το Σάββατο θα ψάξει την ισοφάριση η Ασπίδα Ξάνθης!

Πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σημείωσαν οι Έφηβοι του ΓΑΣ που επικράτησαν στην Κομοτηνή με 71-57 επί της Ασπίδας Ξάνθης και έκαναν το 1-0 στα μεταξύ τους παιχνίδι.

Η νίκη της ομάδας του Νεοκλή Λεμονίδη ήρθε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ μια και η Ασπίδα ξεκίνησε καλύτερα το ματς και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη περίοδο, με την αντίδραση όμως των γηπεδούχων να είναι εντυπωσιακή και με επι μέρους σκορ 23-12 να τελειώνουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 8 πόντους(34-26).

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Ασπίδα ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος,  με τους παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη να καταφέρνουν να μειώσουν στο καλάθι. Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΓΑΣ δεν έδειξαν καθόλου επηρεασμένοι απο τον τραυματισμό του Κολεντζαρίδη κάθε άλλο θα λέγαμε, μια και οι νεαροί Κομοτηναίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με επί μέρους σκορ 23-11 κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 71-57.

Οι Έφηβοι του ΓΑΣ έκαναν το 1-0 με τους ξανθιώτες πλέον να περιμένουν την ρεβάνς στο Εύμοιρο το Σάββατο 4 Μαρτίου, εκεί οπού με νίκη της Ασπίδας η σειρά θα πάει ξανά στην Κομοτηνή για το τελικό ματς, ενώ σε περίπτωση νίκης του ΓΑΣ τότε η ομάδα της Κομοτηνής θα πάρει την πρόκριση κάνοντας το 2-0. Στα ημιτελικά ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ελευθερούπολη – Πανσερραϊκός.

Διαιτητές: Ντούρας, Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 11 – 14, 34 – 26(ημίχρονο), 48 – 46, 71 – 57(τελικό αποτέλεσμα)

Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης) : Θεοδωρόπουλος 2, Σαββίδης 17 (2), Γκουτσίδης 9, Καρκατσέλης 7, Κολεντζαρίδης 4, Λουλούδης 5 (1), Καζόγλου 6, Αθανασίου 13, Νέμιτσας 2, Ναντσόπουλος 6, Ναλμπάντης, Μαχαίρας.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ιωαννίδης) : Τσεκής 1, Χαραλαμπίδης 6 (2), Κυβρακίδης, Παπαδόπουλος 12 (2), Ντεμάι 12, Σμυρδόγλου 9 (3), Πατσής 12, Παυλάκης 4, Τσουράπας.

Share it