Search

Εννιά προκρίσεις για εννιά αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο!

Εννιά αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για τις προκριματικές φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων, και οι εννιά επέστρεψαν με την πρόκριση για τους τελικούς.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, όπου πάλεψαν με αθλητές από όλη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και από περιοχές της Νότιας, μέχρι τον Πύργο της Ηλείας.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία των Εφήβων την πρόκριση πήραν ο Νάρεκ Γκριγκοριάν, στην κατηγορία των 55 κιλών, ο Χρήστος Σκόνδρας στην κατηγορία 60 κιλών και ο Γιάννης Βίνικ πάλι στην κατηγορία των 60 κιλών.

Στους Παίδες την πρόκριση πήραν ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 54 κιλά, ο Αντόν Γκαβγκαπόλωφ στην κατηγορία των 69 κιλών, ο Τιράν Γκρηγκοριάν στην κατηγορία των 63 κιλών, και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 76 κιλών.

Στις Κορασίδες την πρόκριση πήρε η Αθηνά Γιαγτζόγλου στην κατηγορία των 46 κιλών, και η Μαρία Νταμουτσίδου στην κατηγορία των 62 κιλών.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης στο paratiritis-news.gr, πρόθεση του συλλόγου ήταν κάποιοι εκ των αθλητών του, όπως ο Αντόν Γκαβγκαπόλωφ και Τιράν Γκρηγκοριάν, που ηλικιακά ανήκουν στους παίδες να αγωνιστούν και σε μια κατηγορία παραπάνω, στους Εφήβους, καθώς και η Αθηνά Γιαγτζόγλου που θα έκανε κάτι ανάλογο στις Κορασίδες-Νεανίδες, όμως επειδή ο κανονισμός δεν επιτρέπει να παλέψουν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες οι αθλητές την ίδια ημέρα, επέλεξαν τις κατηγορίες που άνηκαν ηλικιακά.

Όπως σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, οι αθλητές πάλεψαν πολύ καλά και κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση, απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές, πιάνοντας την απόδοση που μπορούσαν.

Οι αθλητές θα συμμετέχουν στους τελικούς που θα γίνουν για τους μεν παίδες και κορασίδες στις 18 Μαρτίου στην Μεσσηνία, ενώ για τους εφήβους οι αγώνες θα γίνουν στις 8 Απριλίου σε χώρο που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Παράλληλα συνεχίζεται η προετοιμασία των τριών αθλητών, Ιμπίς Νιαζή, Νάρεκ Γκριγκοριάν και Γιάννη Βίνικ, που προκρίθηκαν στους τελικούς του πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών που θα πραγματοποιηθείς στις Σέρρες στις αρχές Μαρτίου.

Αυτή είναι εποχή που οι αγώνες είναι συνεχόμενοι, ενώ και η προετοιμασία από τους αθλητές γίνεται ακόμα πιο επίπονη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι προπονήσεις για τις μικρότερες ηλικίες, οι διαγωνισμοί των οποίων ξεκινούν αφού τελειώσουν αυτοί των μεγαλύτερων.

Share it