Search

Πολλές οι κλοπές τον Φεβρουάριο στην Αλεξανδρούπολη

Σε σωρεία συλλήψεων έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη, μετά τα απανωτά κρούσματα κλοπών, τόσο τετελεσμένων, όσο και σε απόπειρα, τα οποία σημειώθηκαν σε σπίτια.

Μόλις προχθες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο απόπειρες κλοπής από σπίτια, που διαπράχθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της περασμένης Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Για τις εν λόγω απόπειρες κλοπής συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, στον οικισμό του Απαλού, τρία άτομα, δύο Αρμένιοι, ηλικίας 29 και 26 ετών, κι ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες που αφορούσαν απόπειρες κλοπής από οικίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν τους τρεις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 μεταλλικός λοστός, 11 διαρρηκτικά εργαλεία, 3 ζευγάρια γάντια, 1 περιλαίμιο και 1 κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι οι δράστες, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο σπίτια στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή και τις οικίες των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9,4 γραμμαρίων
2 μεταλλικοί τρίφτες
1 σιδερένιος λοστός
1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 30 εκατοστών
1 στιλέτο, συνολικού μήκους 21 εκατοστών
592 μεταλλικά νομίσματα
2 ξύλινες εικόνες αγίων
διάφορα κοσμήματα
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
1 ηλεκτρονική μηχανή
το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ
4 διαρρηκτικά εργαλεία
2 κινητά τηλέφωνα

Τα παραπάνω νομίσματα και οι εικόνες αγίων θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα των δραστών.

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 31 και 29 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης

Και συλλήψεις συμμορίας

Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση 7 διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων. Πρόκειται για 4 άτομα ηλικίας 25, 21, 20 και 19 ετών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών, 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 κουκούλα full face και 1 σκούφος.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι οι δράστες, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν 4 σπίτια στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι στις 3 και 6 Φεβρουαρίου, στην Αλεξανδρούπολη, ο 21χρονος, με τη βοήθεια ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξε μία επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της 47 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο επιχειρήσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι οι 3 δράστες, ηλικίας 21, 20 και 19 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it