Search

Τέλος η κανονική περίοδος στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, οι βαθμοί που ξεκινούν σε πλέι οφ και πλέι άουτ!

Με τα παιχνίδια του σαββατοκύριακου 18-19 Φεβρουάριου ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, με τις ομάδες πλέον να αναμένουν την κλήρωση της Πέμπτης για πλέι οφ και πλέι άουτ που θα ξεκινήσουν μετά τα καρναβάλια.

Στα πλέι οφ οπού οι πέντε διεκδικητές του τίτλου ως γνωστόν πέρα απο το πρωτάθλημα κυνηγούν και το “χρυσό” εισιτήριο της ανόδου απευθείας στην Γ’ Εθνική, θα συμμετέχουν οι Άρης Αβάτου, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Εχίνος Σπορ, Ηρακλής Ζυγού και Ασπίδα Ξάνθης. Με τον άτυπο πρωταθλητή της κανονικής περιόδου Άρη Αβάτου αλλά και την δεύτερη Αναγέννηση Θαλασσιάς να ξεκινούν με σημαντική διαφορά έναντι των υπολοίπων ομάδων.

Στα πλέι άουτ μετά και την παραμονή του Ορφέα στην Γ’ Εθνική οι πέντε ομάδες θα παλέψουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση που οδηγεί στην παρακάτω κατηγορία. Σε αυτή την διαδικασία θα μπουν οι Αστέρας Μαγικού, ΑΕ Ξάνθης, ΑΟ Βιστωνίδας, Νέστος Κύρνου και Άρης Πετεινού. Εδώ θα έχουμε μεγάλη μάχη καθώς η απόσταση των ομάδων δεν ήταν τόσο μεγάλη οπότε ξεκινούν με αρκετά μικρές διαφορές με τον Άρη Πετεινού που είναι  τελευταίος να καλείται ουσιαστικά για να “σβήσει” το μειονέκτημα που έχει να κάνει τουλάχιστον μία νίκη παραπάνω απο μια εκ των υπόλοιπων ομάδων.

Πάμε όμως τώρα σε αυτό που μας απασχολεί ποια δηλαδή θα είναι η βαθμολογική κατάταξη τόσο πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ της Α1 κατηγορίας. Σημειώνουμε πως για να βγει η βαθμολογία διαιρείται η διαφορά των ομάδων απο την 5η της ειδικής κατάταξης στα πλέι οφ και 10η των πλέι άουτ δια του 4.

Για παράδειγμα ο Άρη Αβάτου που έχει διαφορά 19 βαθμών απο την πέμπτη Ασπίδα ξεκινά τα πλέι οφ με 5 βαθμούς, ενώ η Θαλασσιά που έχει 15 ξεκινά με 4.

Πάμε όμως να τα δούμε πυο συγκεκριμένα:

ΠΛΕΙ ΟΦ

1, Άρης Αβάτου     5

2. Αναγέννηση Θαλασσιάς    4

3.  Εχίνος Σπορ     1

4. Ηρακλής Ζυγού     1

5. Ασπίδα Ξάνθης   0

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

6.Αστέρας Μαγικού    2

7. ΑΕ Ξάνθης     2

8.  ΑΟ Βιστωνίδας    2

9.Νέστος Κύρνου    1

10. Άρης Πετεινού    0

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Share it