Search

Ο Ερμογένης πήρε το ντέρμπι αλλά ο Έβρος Σουφλίου…αγκάλιασε τον τίτλο!

Ντέρμπι με τα όλα του, με εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο κλειστό της Ασπίδας και πολύ ωραίο θέαμα απο Ερμογένη και Έβρο Σουφλίου, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν το παιχνίδι όμως το γεγονός πως το ματς χρειάστηκε να φτάσει στο τάι μπρέικ ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στον Έβρο Σουφλίου.

Απο το πρώτο κιόλας σετ το ματς φάνηκε πως θα είναι συγκλονιστικό, με τον Έβρο να μπαίνει πολύ δυνατά να προηγείται με 1-4, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μειώνοντας αρχικά σε 5-6 και εν συνεχεία γυρνώντας το σκορ σε 7-6. Η ομάδα του Νίκου Μούχλια όμως με όπλο τον ενθουσιασμό και την πολύ καλή παρουσία στην άμυνα με εξαιρετικές υποδοχές κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 7-9, 13-15 και 18-19. Η ομάδα του Ερμογένη με όπλο τα εξαιρετικά της χτυπήματα απο τους ακραίους της κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια κάνοντας το 22-22 και να προσπεράσει σε καίριο σημείο με 24-23, φτάνοντας στο 26-24 και το 1-0 σετ.

Το 1-0 σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ερμογένη στο δεύτερο σετ με τους ξανθιώτες να προηγούνται με 7-3, 10-6 αλλά και 13-8 έδειχνε πως η εμπειρία των γηπεδούχων θα έφερνε με άνεση το 2-0, όμως η αντίδραση του Έβρου Σουφλίου ήταν εντυπωσιακή και με σερί 1-4 μείωσε σε 14-13. Εκεί όμως φάνηκε να ξυπνά η ομάδα του Ερμογένη με τους παίκτες του Δημήτρη Παρασκευόπουλου με δυναμικό σερί κατάφεραν να χτίσουν ξανά διαφορά προηγούμενοι με 18-13 και 20-17. Σε εκείνο το σημείο όμως το νεανικό σύνολο του Έβρου έβγαλε φανταστική αντίδραση εκπλήσσοντας τους πάντες με την παρουσία τους σε άμυνα και επίθεση με τους Εβρίτες τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί 2-8 έφτασαν στην ισοφάριση.

Το τρίτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ, με την ομάδα του Σουφλίο να καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα με 10-14 και 13-17. Η αντίδραση των Ξανθιωτών ήταν εντυπωσιακή και με σερί 5-0 πήρε το προβάδισμα με 18-17, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαμε εκ νέου ισοπαλία με 19-19. Οι παίκτες του Ερμογένη με τα χτυπήματα του Αβερκιάδη κατάφεραν να πάρουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα κάνοντας το 23-21 και το 25-21 παίρνοντας το προβάδισμα δίνοντας το έναυσμα στην εξέδρα να δώσει μεγαλύτερη ένταση στην φωνή του.

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε σαν “τελικός” καθώς αν το κέρδιζε ο Ερμογένης όχι απλά θα κέρδιζε το ματς αλλά θα έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο, ενώ απο την άλλη η ομάδα του Έβρου χρειαζόταν αυτό το σετ που έμοιαζε ίσως και το σετ της χρονιάς, Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ με 3-3, κάπου εκεί ένα ξέσπασμα των παικτών του Έβρου έχτισε σημαντική διαφορά για το σύνολο του Νίκου Μούχλια που κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο σκορ και να παίρνουν το προβάδισμα με 9-14, οι ξανθιώτες μείωσαν σε 13-15 όμως ο ενθουσιασμός των Εβριτών και το πάθος που έβγαλαν τους έδωσε το έναυσμα να χτίσουν εκ νέου σημαντική διαφορά και να μπουν μπροστά στο σκορ με 13-20 και το τελικό 15-25, που όπως ήταν αναμενόμενο πανηγυρίστηκε έξαλλα απο τους Εβρίτες με τον πιο ψύχραιμο Νίκο Μούχλια να καλεί τους παίκτες του να ηρεμήσουν μια και έμενε ένα σετ ακόμη και μετά να ξεκινήσουν τα πανηγύρια.

Στο ται μπρέικ οι Εβρίτες ξεκίνησαν καλύτερα όμως η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά αφύπνισε τους γηπεδούχους  που πήραν το προβάδισμα χτίζοντας μάλιστα και διαφορά με 10-6, και παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που μείωσαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν με όπλο την εμπειρία της να φτάσει στο τελικό 15-12 και να πετύχει τη νίκη της τιμής με 3-2 σετ.

Αυτό το αποτέλεσμα κρατά θεωρητικά ζωντανές τις ελπίδες των Ξανθιώτων, όσο λιγοστές και αν είναι. Χαρακτηριστικές άλλωστε και οι αντιδράσεις των δύο ομάδων, με τους φιλοξενούμενους να ξεσπούν σε έξαλλα πανηγύρια μαζί με τους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν μέχρι την Ξάνθη, ενώ απο την άλλη οι απογοητευμένοι ξανθιώτες δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου τους.

Ο Έβρος Σουφλίου πανάξια είναι ο πρωταθλητής της Ένωσης, μια και ο Έβρος θέλει μια νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς με το επόμενο να είναι με την αδύναμη Ελπίδα στο Σουφλί σε ένα ματς φιέστα για τον Έβρο.

Τα σετ: 26-24, 22-25, 25-21, 15-25, 15-12(3-2)

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Παρασκευόπουλος): Ματθαίος, Τσότρας, Μακρυνίτσας, Αβερκιάδης, Μασούρας, Αναστασόπουλος, Καζάκης, Κοτόρνος, Μπατζακίδης, Ευστρατίου, Ψαρόπουλος, Μεμέτ Ογλού Μερ.(λ)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΟΥ(Ν. Μούχλιας): Κοτσάνης, Αλεξούδης Ιασ., Κουτσούλας, Αλεξούδης Κ., Γκουδούλας,Πατσιάς(λ), Παπαδημητρίου, Ντούμας, Κεσούδης, Κάβουρας, Σαρδανίδης, Κάλφας(λ)

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει πλήρες φωτορεπορτάζ με πάνω απο 100 φωτογραφίες απο το μεγάλο ντέρμπι της ΕΣΠΕΘΡ

Share it