Search

Ματσάρα στο γήπεδο του Κάλχα με 7 γκολ και μεγάλο διπλό για την ασταμάτητη Ελπίδα Σαπών!

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στο γήπεδο του Κάλχα η Ελπίδα Σαπών  πήρε μια σημαντική νίκη επί της Δόξα Γρατινής με σκορ 3-4 και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα,  συναρπαστικό στην εξέλιξη του και είχε σχεδόν τα πάντα, επτά τέρματα, διακυμάνσεις στο σκορ, δύο δοκάρια, δύο πέναλτι και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Αναμφισβήτητα ήταν  από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα οι 30 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κάλχα έφυγαν ευχαριστημένοι από το θέαμα που   παρακολούθησαν.

Η Ελπίδα Σαπών είχε σε μεγάλη μέρα τον Πασχάλη που πέτυχε χατ τρίκ  ενώ πολύ καλός ήταν και ο τερματοφύλακας Ποιμενίδης που έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Σεφκέτ στο 94΄.

Η Ελπίδα προηγήθηκε με τέρμα του Πασχάλη στο 7΄ για να ισοφαρίσουν οι τυπικά γηπεδούχοι με τον Σερίφη στο 15΄. Η Ελπίδα πήρε ξανά προβάδισμα στο 39΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πασχάλη ενώ στο 44΄για την ομάδα των Σαπών ο Βελημβασάκης έκανε το 1-3.

Στο δεύτερο μέρος  η Δόξα αντέδρασε μειώνοντας αρχικά στο 48΄με τον Κυριακόπουλο και στο 56΄ισοφάρισε σε 3-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σεφκέτ Σελήμ. Το νικητήριο τέρμα για την Ελπίδα πέτυχε ο Πασχάλης   στο 85΄.
Να τονίσουμε πως η Δόξα Γρατινής είχε και δύο δοκάρια με τους Παπαδόπουλο και  Κυριακόπουλο.

Οι φάσεις του αγώνα
Η Ελπίδα μπήκε καλύτερα  στο παιχνίδι απειλώντας για πρώτη φορά στο 3΄με ένα σουτ του Καραθανάση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή το οποίο έφυγε άουτ.
Στο 7΄οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ με τον Πασχάλη ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο επάνω από το κέντρο, παρά την πίεση από τον Παπαδόπουλο μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Ματθαίου που με ωραίο ευθύβολο σουτ έκανε το 0-1 για την ομάδα του.
Στο 15΄ουσιαστικά στην πρώτη της καλή στιγμή στα καρέ της Ελπίδας η Δόξα θα ισοφαρίσει όταν μετά από μακρινό πλάγιο άουτ του Κακουλίδη αδράνησε η άμυνα των φιλοξενούμενων η μπάλα πήγε στον αφύλαχτο Σερίφη που ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά σημειώνοντας το 1-1.
Στο 39΄η Ελπίδα θα κερδίσει πέναλτι όταν ο Σαμαράς μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή έκανε σουτ η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Παπαδόπουλου με τον κ. Ρόϊδο να δίνει σωστά την άσπρη βούλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πασχάλης ευστοχώντας για το 1-2.
Στο 42΄για την Ελπίδα ο Νεαζή Αλή εκτέλεσε φάουλ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και στρώθηκε στον Βελημβασάκη που από καλή θέση έκανε το σουτ ψηλά άουτ.
Στο 44΄η ομάδα των Σαπών θα πετύχει και τρίτο τέρμα όταν ο Σαμαράς έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Δόξας στον Βελημβασάκη ο οποίος από την γραμμή της μικρής περιοχής πλάσαρε τον Ματθαίο κάνοντας το 1-3.
Στο 45΄στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Πασχάλης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ παο το δεξί κάθετο δοκάρι του Ματθαίου.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Γρατινής μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε στο 48΄νε μειώσει το 48΄με ωραία κεφαλιά  από το ύψος του πέναλτι  του Κυριακόπουλου μετά από σέντρα του από αριστερά του Κακουλίδη.
Στο 56΄οι τυπικά γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Σεφκέτ Σελήμ από τον Σωμαράκη ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα του κ. Ρόϊδου.
Την εκτέλεση άνηβε ο Σεφκέτ Σελήμ ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 3-3.
Στο 63΄παραλίγο η Δόξα να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά το σουτ του εντός περιοχής του Παπαδόπουλου χτύπησε το δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 70΄για την Ελπίδα ο Νεαζή εκτέλεσε κόρνερ το οποίο πήγαινε απευθείας στην εστία του Ποιμενίδη αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν και στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ του Βελημβασάκη από κακό σημείο έφυγε λίγο άουτ.
Στο 84΄ο  Νεαζή  Αλή εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αλλά ο Ματθαίος απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ.
Στο 85΄η Ελπίδα θα πάρει νέο προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της Γρατινής η μπάλα έφτασε στον Πασχάλη που κρέμασε τον Ματθαίο περνώντας την μπάλα από πάνω του κάνοντας κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 3-4.
Στο 89΄ μεγάλη στιγμή για να ισοφαρίσει ξανά η Δόξα αλλά  το σουτ του Κυριακόπουλου  μέσα από την μεγάλη περιοχή της Ελπίδας χτύπησε  στο οριζόντιο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 93΄άλλη ια μεγάλη ευκαιρία για την Γρατινή να ισοφαρίσει όταν ο από αριστερά ο Κουκοβίνης έβγαλε την σέντρα ο Σεφκέτ  ανενόχλητος  έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ποιμενίδης εξ επαφής  απέκρουσε σωτήρια την μπάλα χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στην ομάδα του.

Δόξα Γρατινής (Μπόζης): Ματθαίος, Μαγκούτας, Δαλή, Τρέσαλος, Παπαδόπουλος (82΄Τσιπλακίδης Τ.), Κουκοβίνης, Κακουλίδης, Σερίφης, Σεφκέτ Σελήμ, Κυριακόπουλος, Βλασόπουλος (60΄Τσιπλακίδης Τ.)

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Σωμαράκης, Κουδούνης, Πασσάς, Ρούφος, Κομνηνός (83΄Αλή Οσμάν Τζενγκίζ), Νεαζή Αλή, Καραθανάσης, Παχάλης, Βελημβασάκης (75΄Pali), Σαμαράς (88΄Γεωργακόπουλος)

Πηγή θέματος και φωτογραφίας: Κώστας Αβραμίδης Παρατηρητής Θράκης

Share it