Search

Ο απολογισμός των τριών Θρακιώτικων συμμετοχών στην πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Κλειστού Στίβου!

Δύο όρια, ένα πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων και καλές επιδόσεις σε πολλά αγωνίσματα σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Στις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του στίβου, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικό θέαμα. Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Απο πλευράς Θράκης που θυμίζουμε πως μετέχουν 7 αθλητές(θυμηθείτε ΕΔΩ), στην σημερινή πρώτη μέρα αγωνίστηκαν οι 3 εξ΄αυτών με μόλις την μία μάλιστα να ολοκλήρωσε με την σημερινή της εμφάνιση την παρουσία της στο Πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατάφερε να περάσει στον τελικό των 60μέτρων με την 14η καλύτερη επίδοση, απο τις συνολικά 66, των προκριματικών με χρόνο 7,86. Στον τελικό η αθλήτρια της ομάδας της Κομοτηνής βελτίωσε ελαφρά την επίδοση της με 7,82 και τερμάτισε στην 14η θέση.

Αντίθετα παρότι είχε καλή παρουσία ο Δημήτρης Σαρηκωνσταντής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 26η θέση του προκριματικού απο τους συνολικά 101 αθλητές που μετείχαν! νε χρόνο 7,29. Ο Σαρηκωνσταντής θα αγωνιστεί και αύριο στα 200μέτρα.

Πολύ καλή παρουσία έχει μετά το πέρας 4 αγωνισμάτων ο Νικήτας Αναγνώστου του Ρήσσου Κομοτηνής στο έπταθλο,με τον αθλητή της ομάδας της Κομοτηνής να βρίσκεται στην 8η θέση με 1,907 βαθμούς. Τα 3 εναπομείναντα αγωνίσματα θα γίνουν την Κυριακή.

Το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ για την πρώτη μέρα του Πανελλήνιου αναφέρει:

Η πρώτη συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου συνοδεύτηκε από μια σπουδαία επίδοση και το όριο για μεγάλη διοργάνωση.

Η αθλήτρια από την Κρήτη τερμάτισε πρώτη τα 60 μ. σε 7.30, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και «έπιασε» στην όγδοη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα τις Νεσούδη και Σπανουδάκη.

Δεύτερη με 7.33 ήταν η Γρηγορία Κεραμιδά και τρίτη η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 7.35. Το ατομικό της ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα βελτίωσε η Παναγιώτα Βενιέρη που ήταν τέταρτη με 7.47, ενώ στην πρώτη σειρά ρεκόρ σημείωσε και η Κατερίνα Σαρρή με 7.63. «Την τελευταία εβδομάδα χαλάρωσα την προπόνηση. Πριν έρθω εδώ δεν είχα στο μυαλό μου το όριο, παρά μόνο να κάνω μια καλή κούρσα. Αλλωστε τα 60 μ. θα μ. βοηθήσουν και για τα 100 μ. και τα 200 μέτρα. Στον τελικό έκανα αυτό που μου είπε ο προπονητής μου και έφυγα καλά στην εκκίνηση», είπε η Μπελιμπασάκη, που στο Βελιγράδι θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 60 μ. πανηγύρισε ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που τερμάτισε 6.71 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει καλές επιδόσεις στα 60 μέτρα. Ο έφηβος Κώστας Ζήκος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 6.76, στην πρώτη του κούρσα κάτω από τα 6.80. Δεύτερος επίσης με 6.76 ήταν ο Παναγιώτης Ανδρεάδης. “Προσπάθησα  να κάνω μια καλή εμφάνιση και νομίζω βγήκε κάτι καλό. Το γεγονός ότι επικράτησα ήταν σημαντικό για εμένα”, είπε ο Τριβυζάς, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Την ικανότητα της στα 400 μ. έδειξε η Ανδριάνα Φέρρα, που στην επανεμφάνιση της στο αγώνισμα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια με 54.01 και έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. «Είμαι πολύ καλά και νομίζω πως μπορώ να τρέξω ακόμη καλύτερα. Πέρα από το ατομικό, όπου περιμένω το καλοκαίρι καλά αποτελέσματα, θεωρώ πως θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα 4Χ400 μ.», είπε η Φέρρα. Δεύτερη με 55.59 ήταν η Αννα Βασιλείου, που στα τελευταία μέτρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό και Τρίτη η Ιρις Γεράση με 55.94, που έδειξε πως το καλοκαίρι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.  Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε ο Νεάνιδα Αννα Κιάφα, που ήταν πρώτη στην πρώτη τελική σειρά με 56.28. Δύο αθλητές ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 400 μ. των Ανδρών. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής ήταν νικητής στην πρώτη σειρά με 49.20 και ο Γιάννης Λογοθέτης στη δεύτερη, με τον ίδιο χρόνο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κώστας Νάκος με 49.50.

Η Ελένη Πόλακ και η Στέλλα Λεδάκη ξεπέρασαν τα 4,10 μ. στο επί κοντώ και μοιράστηκαν την πρώτη θέση, ενώ η Κατερίνα Βαγενά ακολούθησε με 4,00 μέτρα. Πόλακ και Λεδάκη στη συνέχεια άφησαν τα 4,15 μ. και απέτυχαν στα 4,20 μέτρα. Στο ύψος, ο Γιώργος Τεσσαρομάτης αναδείχθηκε πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 2,12 μ., ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Πατραμάνης ανέβηκε πάνω από τα 2,08 μέτρα. Ο έφηβος Αντώνης Μέρλος, προερχόμενος από τραυματισμό έμεινε στα 2,00 μέτρα.

Ο Τάσος Γαλαζούλας ήταν ο αθλητής που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο μήκος των ανδρών και κατ΄επέκταση εκείνος που κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, Ο έμπειρος άλτης στην δεύτερη προσπάθεια του πέτυχε 7,67 μ. και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ το οποίο είναι 7,73 μέτρα.

«Από το Νοέμβριο έμεινα αρκετά πίσω στην προπόνηση, καθώς αντιμετώπισα προβλήματα τραυματισμών. Θα ήθελα να κάνω έναν ακόμη αγώνα πριν τελειώσει η σεζόν», είπε ο Γαλαζούλας. Ο Μίλτος Τεντόγλου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, καθώς στο έκτο και τελευταίο του άλμα προσγειώθηκε στα 7,65 μέτρα. Την έκπληξη στο αγώνισμα έκανε  ο Αγγελος Ρούσσος, ο οποίος ήταν τρίτος με 7,61 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Λούης Τσάτουμας αν και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τον τελικό του αγωνίσματος, αποφάσισε να μην κάνει άλματα, καθώς ένοιωθε ενοχλήσεις στο πόδι.

Ο έφηβος Αγγελος Ανδρέογλου είναι ο αθλητής που ολοκλήρωσε πρώτος την πρώτη ημέρα των αγώνων στο έπταθλο. Ο γιος του παλιού πρωταθλητή των συνθέτων, Ευθύμη Ανδρέογλου συγκέντρωσε 2.654 βαθμούς (7.24, 6,65 μ., 9,89 μ., 1,82 μ.). Δεύτερος είναι ένας άλλος έφηβος αθλητής ο Κώστας Λογδανίδης με 2.612 β. (7.43, 6,11 μ, 11,83 μ., 1,85 μ.) και τρίτος ο Γιώργος Στεφανής με 2.542 β. (7.74, 6,04 μ., 12,56 μ., 1,85 μ.).

Η Ανθή Κυριακοπούλου ήταν πρώτη στα 1.500 μ. με 4.29.48, με την Ελένη Λευκοπούλου να ακολουθεί με 4.40.84 και την Κατερίνα Δόβρου με 4.43.4. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Ανδρεάς Δημητράκης κατέκτησε την όγδοη νίκη του στον κλειστό στίβο με 3.47.48 και άφησε πίσω του τον Θεοφάνη Μιχαηλά (3.53.12) και τον Γιώργο Βλαχάκη (4.0

Share it