Search

Νίκος Μούχλιας: «Ο Ερμογένης το φαβορί στο κυριακάτικο ματς, αλλά είμαστε αισιόδοξοι»

Μιλώντας αποκλειστικά στο SportsAddict ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Έβρου Σουφλίου Νίκος Μούχλιας, έχρισε τον Ερμογένη Ξάνθης φαβορί για την κυριακάτικη αναμέτρηση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΘΡ στην οποία αν οι Εβρίτες νικήσουν αναδεικνύονται πρωταθλητές Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μούχλιας τόνισε ότι καμία ομάδα δεν κερδίζει ένα ματς έχοντας απλά τον τίτλο του φαβορί και πως η όμαδα του θα τα δώσει όλα για τη νίκη και πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο έμπειρός προπονητής και πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας είπε ακόμη πως ο αλληλοσεβασμός που υπάρχει μεταξύ παικτών, προπονητών και διοικούντων στον Έβρο Σουφλίου είναι το κλειδί των επιτυχημένων σεζόν που έχει κάνει η ομάδα και ότι η μεγάλη επιτυχία της είναι ότι κάθε χρόνο παρουσιάζει και κάτι καινούριο.

Ο Ερμογένης το φαβορί, αλλά είμαστε αισιόδοξοι

Έρχεται ένα σημαντικό ματς την Κυριακή κόντρα στον Ερμογένη στην Ξάνθη στο οποίο αν νικήσετε σφραγίζετε ουσιαστικά την 1η θέση. Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα σας για να φτάσει στη νίκη;

Ν.Μ.: «Το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ερμογένη αποτελεί μια ακόμη δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα μου. Η Ξάνθη είναι μια έμπειρη ομάδα αποτελούμενη από παίκτες που αγωνίζονται πολλά χρόνια στην κατηγορία αυτή και επιπλέον παίζουν στην έδρα τους. Εκ των πραγμάτων λοιπόν θεωρώ ότι αποτελεί το φαβορί για την αναμέτρηση.
Δεδομένου όμως ότι καμία ομάδα δεν κερδίζει μόνο με τον τίτλο του φαβορί, εμείς θα παρουσιαστούμε παίζοντας σωστό και ορθολογικό βόλεϊ. Θα δούμε, είμαστε αισιόδοξοι».

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

Ν.Μ.: «Πρώτα απο όλα στο κατά πόσο η κάθε ομάδα θα μπορέσει να δείξει τα δυνατά της τεχνικά – αγωνιστικά χαρακτηριστικά και έπειτα στο ψυχολογικό κομμάτι. Οι αγώνες που κρίνουν μια θέση κρύβουν πολλές παγίδες και απαιτούν απο τους αθλητές ιδιαίτερη πνευματική προετοιμασία. Άν μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά αυτήν την παράμετρο οι νεαροί αθλητές μας θα έχουμε πολλές πιθανότητες. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι που θα το χαρούμε όλοι μας, παίκτες και προπονητές».

Πώς βλέπετε τον Ερμογένη τη φετινή σεζόν;

Ν.Μ.: «Ο Ερμογένης, όπως ανέφερα και παραπάνω, διαθέτει ένα έμπειρο σύνολο με αρκετές δυνατότητες. Βέβαια εμείς, την τελευταία δεκαετία, λειτουργούμε πάνω σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και προώθησης νεαρών παικτών αποκλειστικά απο την περιοχή μας. Εύχομαι η Ξάνθη, με το δημογραφικό μέγεθος που διαθέτει, να μας παρουσιάσει στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα γιατί έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών».

Χρειάζεται υπομονή και όραμα για να δείξεις το κάτι το διαφορετικό

Πώς θα περιγράφατε το φετινό πρωτάθλημα των Ανδρών της ΕΣΠΕΘΡ;

Ν.Μ.: «Θα ήθελα περισσότερες ομάδες στην Ένωσή μας δομημένες πάνω σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό ανάπτυξης. Να φύγουμε απο την εύκολη λύση των “εύκολων” ομάδων και να παρουσιαστούν σύλλογοι που να έχουν ένα όραμα, μία αρχή-μέση και τέλος. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εύκολο, απαιτεί θυσίες προπονητών, αθλητών, παραγόντων. Πρέπει να “εκτεθείς” με λίγα λόγια για να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό.

Ελπίζω ο Έβρος Σουφλίου να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το 90% των αθλητών της αντρικής ομάδας έχουν ηλικία 15-17 ετών! Ευχάριστη νότα την τρέχουσα σεζόν οι ομάδες της Ελπίδας Σερρών και του Αμυγδαλεώνα που βαδίζουν, πιστεύω, στον σωστό δρόμο. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι, υπομονή χρειάζεται και όραμα!»

Ο Έβρος Σουφλίου παρουσιάζει κάθε χρόνο κάτι καινούριο

Ποιο είναι το κλειδί της πολύ καλής φετινής πορείας του Έβρου Σουφλίου;

Ν.Μ.: «Επιτρέψτε μου να διευκρινήσω ότι δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά εκείνη που ξεχωρίζει. Ό Έβρος, για το διάστημα που μπορώ να μιλήσω ώς προπονητής του συλλόγου, κάθε χρόνο, κάθε αγωνιστική περίοδο παρουσιάζει στον αθλητικό χώρο κάτι καινούργιο. Είτε με το να τροφοδοτεί ομάδες σε υψηλότερο επίπεδο με αθλητές, είτε λαμβάνοντας μέρος σε πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Βέβαια το πιό σημαντικό είναι όταν δίνεις αθλητές στην Εθνική Ομάδα. Και ο Έβρος έχει δώσει αλλά και δίνει πολλούς τέτοιους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.
Το μυστικό λοιπόν είναι απλό και βρίσκεται στο τρίπτυχο Διοίκηση – Προπονητές – Αθλητές, όλοι αυτοί οι παράμετροι να βαδίζουν πάνω σε ένα κοινό δρόμο, με αλληλοσεβασμό και πολύ ποιοτική δουλειά μέσα στο γήπεδο».

Οι αθλητές μου δίνουν και θα δίνουν ότι έχουν

Αν όλα πάνε καλά για σας και πάρετε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας, μπορεί το Σουφλί να πετύχει την άνοδο;

Ν.Μ.: «Ο πρωταθλητής της περιφέρειας μας θα προκριθεί σε αγώνα μπαράζ, με άλλο πρωτθλητή άλλης περιφέρειας που ακόμη δεν γνωρίζουμε, για την άνοδο στην Α2. Στον αθλητισμό ποτέ δεν πρέπει τίποτε να το θεωρείς δεδομένο. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι αθλητές θα δίνουν ότι διαθέτουν και γνωρίζουν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου».

Φέτος στην Α2 εκπροσωπούν την ΑΜ-Θ ο Άθλος, η ΑΕ Κομοτηνής και η ΓΕΑ. Μπορούν και άλλες ομάδες από την περιοχή μας να ανέβουν κατηγορία τα επόμενα χρόνια;

Ν.Μ.: «Έχω κάποιους φόβους εάν μπορούν, οι ήδη υπάρχουσες ομάδες, να υποστηρίξουν σε βάθος χρόνου το εγχείρημά τους. Όταν δεν τροφοδοτείς την “δεξαμενή” των αθλητών σου με νέο υλικό κάποια στιγμή το υπάρχον θα φύγει ή θα υπολειτουργεί. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα παιδιά για ένα διάστημα 4-5 ετών φεύγουν λόγω σπουδών. Ελπίζω να τα καταφέρουν αντιπετωπίζοντας και το πρόβλημα που επεσήμανα παραπάνω αλλά και το οικονομικό. Είναι καλό για την περιοχή μας.

Μακάρι να προστεθεί και ακόμη μία ομάδα στην Α2 απο την Ένωσή μας , αυτή του Έβρου Σουφλίου. Αυτό όμως δεν είναι μόνο δικό μου θέμα αλλά περισσότερο θέμα Διοίκησης και ίσως της ευρύτερης περιοχής του Σουφλίου για το τι ζητάει, τι μπορεί να υποστηρίξει και με ποιόν τρόπο».

Το παιχνίδι του Ερμογένη Ξάνθης (2ος – 15β.) με τον Έβρο Σουφλίου (1ος – 20β.) αρχίζει την Κυριακή 19/2 στις 18:00.

Share it