Search

Το πανεπιστήμιο της Σορβόννης συναντάει το Δημοκρίτειο για αγώνα Γυναικείου μπάσκετ!

Επίσκεψη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο επαφών τους με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου φοιτήτριες του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Μάλιστα, στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής θα αναμετρηθούν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την γυναικεία ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, του ιστορικού Πανεπιστημίου του Παρισιού, στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητικού τουρισμού που αναπτύσσεται στο γαλλικό πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται και μια διαφορετική χώρα για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών.

Το γεγονός ότι για το ταξίδι στην Ελλάδα επιλέχθηκε και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την περιοχή, καθώς αποδεικνύει ότι το ακαδημαϊκό έργο που γίνεται στις σχολές του τμήματος χαίρει διεθνής αναγνώρισης.

Υπεύθυνος για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί αλλά και την υποδοχή του πανεπιστημίου είναι ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ και υπεύθυνος ειδικότητας καλαθοσφαίρισης, Κώστας Λαπαρίδης, ο οποίος μας επιβεβαιώνει την επίσκεψη του πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο προγράμματος αθλητικού τουρισμού, το τμήμα Νομικής του πανεπιστημίου της Σορβόννης έρχεται στην Κομοτηνή. Εμείς θα τους υποδεχθούμε, θα τους ξεναγήσουμε στην πόλη με μια μικρή βόλτα και μετά θα παίξουμε τον αγώνα μπάσκετ. Πρόκειται για ένα σύστημα επαφών των δυο πανεπιστημίων, χάρη στο οποίο θα γνωριστούν μεταξύ τους οι φοιτήτριες”, αναφέρει.

Ο αναπληρωτής πρύτανης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Νίκος Αγγελούσης, μεταφέρει το κλίμα στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας. “Ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και καλούμε όλους να έρθουν, θα είναι μια πραγματική γιορτή, ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου”, αναφέρει και συμπληρώνει ότι “δεν παίζουν ρόλο οι κατηγορίες, ούτε ενδιαφέρει η νίκη. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι η συμμετοχή, η ευγενής άμυλα, η προώθηση των ιδεωδών του αθλητισμού, διότι πρόκειται για μια αθλητική γιορτή.

Όλα γίνονται σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, να φανταστείτε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να φιλοξενούνται οι παίκτριες μιας ομάδας από παίκτριες της αντίπαλης ομάδας. Δεν υπάρχει καθόλου κλίμα αντιπαλότητας, είναι μια συνάντηση φίλων και οι στόχοι πέρα από τους αθλητικούς είναι η σύσφιξη των σχέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος”.

Το ΔΠΘ αλλά και το ΤΕΦΑΑ διευρύνουν διαρκώς το ακαδημαϊκό τους έργο και πετυχαίνουν συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα ανά την Ευρώπη.

 

Share it