Search

Με πρωτιά επέστρεψε απο το Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης η Εθνική Κ20 του Σιταρίδη!

Το πρώτο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 ετών συνοδεύτηκε με εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.  Με τον Εβρίτη πρωταθλητή του Εθνικού Γιώργο Σιταρίδη που με ατομικό ρεκόρ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 60μ. με εμπόδια

Η ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, ενώ στο σύνολο τους οι αθλητές, ακόμη κι εκείνοι που δεν ανέβηκαν στο βάθρο , πραγματοποίησαν υποσχόμενες εμφανίσεις.

Το καλό κλίμα στην ομάδα, η ομαδικότητα, η διάθεση για συνεργασία είναι στοιχεία που κουβαλούν οι αθλητές και αθλήτριες αυτών των κατηγοριών και τα ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια – κυρίως – μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά προπονητικά καμπ.

Ο Νίκος Νεράντζης ήταν αναμφίβολα ο αθλητής που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, καθώς το 5,51 μ. στο επί κοντώ του άνοιξε το δρόμο για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

«Ήταν πολύ καλός αγώνας, στον οποίο ένιωθα καλά.  Το 5,60 μ. χάθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, καθώς το δεύτερο άλμα ήταν πολύ καλό. Έχω μπροστά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα κάνω έναν με δύο αγώνες στο εξωτερικό», είπε αρχικά ο αθλητής του Κερκυραϊκού ΓΣ και συμπλήρωσε για τη νέα αρχή που έκανε φέτος στην Αθήνα με προπονητή τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου:

«Με έχει βοηθήσει η αλλαγή που έχω κάνει, αλλά περισσότερο από όλα το γεγονός ότι βρήκα καλούς ανθρώπους. Η κόντρα με τον Εμμανουήλ (σ.σ Καραλής) έχει πλάκα και μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (Κένταυρος Χαλκιδικής) αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους κορυφαίους σφαιροβόλους της Ευρώπης στην κατηγορία του. Η εμφάνιση της Κωνσταντινούπολης, ήταν αναμενόμενη.

“Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, αν και είχα κάποια προβλήματα με την βαλβίδα, όπως και οι περισσότεροι αθλητές. Ο στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο, ως να φτάσουμε, όμως, εκεί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε σε τομείς όπως η δύναμη και η τεχνική. Το κρύο στη διάρκεια της προετοιμασίας δεν μας επέτρεψε να κάνουμε την προπόνηση όσο καλά θα θέλαμε», είπε ο ρίπτης του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η παρουσία της Παναγιώτας Δόση (ΑΟ Κέρκυρας 2015), που παρά τα 16 της χρόνια δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το 1,80 μ. στο ύψος και να βάλει τις βάσεις για λαμπρές εμφανίσεις στο μέλλον.

«Τέτοιες διοργανώσεις χρειάζομαι. Δεν αγχώθηκα καθόλου γιατί ήταν μια εμπειρία που ήθελα να ζήσω.

Στόχος μου είναι να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 1,80 μέτρα. Θεωρώ πως αυτό που κάνω το κάνω για να περνάω όμορφα και γιατί μου αρέσει, οπότε δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ. Αν έρθουν καλώς να έρθουν», είπε η νεαρή αθλήτρια και συμπλήρωσε για τις συνθήκες στις οποίες γυμνάζεται: «Οι συνθήκες πάντα θα μπορούν να είναι καλύτερες, ωστόσο μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και χειρότερα».

«Παρότι είχα ένα σφίξιμο στο δικέφαλο κατάφερα να κάνω μια καλή εμφάνιση, να τερματίσω πρώτος σημειώνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ. Οι αγώνες κλειστού έδειξαν πως το καλοκαίρι θα παρουσιαστώ πολύ καλύτερος. Ο στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο. Θεωρώ πως αν δεν έχω προβλήματα θα το καταφέρω», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), ο αθλητής που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60 μ. με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο σπρίντερ του Βαγγέλη Κατσιάβα, θα αγωνιστεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800 μ. βρίσκεται ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας), στόχο που ευελπιστεί πως θα υλοποιήσει πριν ολοκληρωθεί ο χειμερινός κύκλος αγώνων.

«Στο Βαλκανικό ο αγώνας ήταν διαφορετικός με εκείνον του ΣΕΦ. Τα περάσματα ήταν γρήγορα, εγώ προσπάθησα να ακολουθήσω το ρυθμό και τελικά κατάφερα στα τελευταία μέτρα να «μαζέψω» τους αθλητές που προηγούνταν. Θεωρώ πως το ρεκόρ είναι μέσα στις δυνατότητες μου, ωστόσο τα 800 μ. στον κλειστό δεν είναι εύκολα και ακόμη κι αν είσαι καλά, μπορεί μέσα στην κούρσα να δεχθείς κάποιο σπρώξιμο και να χάσεις ρυθμό. Πιστεύω πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα καταφέρω να κυνηγήσω μια καλή επίδοση. Την περσινή χρονιά έριξα το βάρος στις υποχρεώσεις του σχολείου, φέτος γυμνάζομαι συστηματικά και εκτιμώ πως το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20», είπε ο έφηβος αθλητής του Μανώλη Χάντζου.

Share it