Search

Παγκόσμια διάκριση για τον Ξανθιώτη μουσικό Γιάννη Καρακασίδη!

Ένας ακόμη Ξανθιώτης μουσικός, ο Γιάννης Καρακασίδης, γνωρίζει τη διάκριση και μάλιστα σαν drummer, είδος που η περιοχή έχει δημιουργήσει μεγάλη παράδοση.

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρουστών (International Festival “Days of Percussion”) που διεξήχθη στην Πεσκάρα της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο Γιάννης Καρακασίδης έλαβε το Β΄ Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία C (professional) των Drums, μετά από επιτυχή ακρόαση τριών γύρων, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε σταδιακή επιλογή των βέλτιστων διαγωνισθέντων και η τελική επιλογή των τριών παγκοσμίως κορυφαίων Drummers.

Τον Γιάννη Καρακασίδη συνεχάρη ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης  καθώς αποτελεί μέλος τους συγχαίρει το μέλος του, κον Γιάννη Καρακασίδη για τη βράβευσή του

O Γιάννης Καρακασίδης γεννήθηκε το 1984 στην Ξάνθη και είναι γιος του γνωστού μουσικού Άκη Καρακασίδη. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα ντραμς και με κρουστά (Gonga, bongos, timbales cowbell). Σπούδασε κλασικά κρουστά (Τυμπάνια Ορχήστρας – Μαρίμπα – Ταμπούρο Ορχήστρας- Βιμπράφωνο) στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» Αλεξανδρούπολης με τον Krzysztof Baka,  τον Δημήτρη Αγγελάκη, τον Δημήτρη Βίττη και ντραμς με τον Κώστα Αναστασιάδη. Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη και από το 2011 διδάσκει στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ».

Πηγή:Xanthipress.gr

Share it