Search

Οι αποβολές έφεραν την ήττα! Εορδαίκός -Δόξα Προσκυνητών 2-1

Όταν καλείσαι να αγωνιστείς για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να διαχειριστεί αυτό το ντεσαβαντάζ και να πάρει κάτι, από ένα τέτοιο ματς. Ακόμη πιο δύσκολο βέβαια, είναι όταν μια ομάδα δεν έχει μία, αλλά δύο αποβολές και καλείται να αντιπαρέλθει τις αντιξξοτήτες που το μειονέκτημα αυτό δημιουργεί.

Ο Γιάννης Πουρλιάκας, είδε την ομάδα του να μένει με 9 ποδοσφαιριστές λίγο πριν την ανάπαυλα, εξαιτίας των αποβολών του Σιδηρόπουλου και του περτσά και ενώ μέχρι τότε, η Δόξα Προσκυνητών στεκόταν ικανοποιητικά στο ματς. Το παιχνίδι απ’ την αρχή είχε δυνατές μονομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τις διακοπές να είναι συνεχείς και τον αγωνιστικό ρυθμό … ράθυμο.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ήρθε η φάση που δημιούργησε την “ιστορία” του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ο Εορδαϊκος έφυγε γρήγογορα στην κόντρα, με τον Βλαδίκα ναβγαίνει μόνος απέναντι στον Περτσά και τον Σιδηρόπουλο να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής Κάτης απ’ τον σύνδεσμο Φλώρινας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Ιωαννίδης έκανε το 1-0 στο 36 για τους γηπεδούχους. Λίγα λεπτά αργότερα και με την Δόξα Προσκυνητών να μην έχει συνέλθει ακόμη απ’ το σοκ που της δημιούργησαν η αποβολή και το εις βάρος της γκολ, είχε την ατυχία να δει ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Περτσάς είδε ορθώς την κόκκινη, με τον Κλη να είναι αυτός που “θυσιάστηκε” απ’ τον προπονητή του, ώστε να μπει κάτω απ’ τα δοκάρια ο δεύτερος πορτιέρε, Αγγελόπουλος.

Έχοντας στην πλάτη τους το εις βάρος 1-0 και αγωνιζόμενοι με -2 παίκτες, οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Προσκυνητών κατάφερναν και δεν απειλούνταν ιδιαίτερα απ’ τους γηπεδούχους. Σε μια στιγμή αδράνειας όμως, ο Εορδαϊκός σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Καλογιαννίδη στο 66′. Το ματς παρά τα προβάδισμα των γηπεδούχων με δύο τέρματα, συνέχισε να έχει αρκετή ένταση και βασικό γνώρισμα τα δυνατά μαρκαρίσματα. Αν και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, οι ποδοσφαιριστές έπεφταν δυνατά στις μονομαχίες, με  τους Προσκυνητές των 9 ποδοσφαιριστών να δίνουν τη δική τους άνιση μάχη. Το πείσμα των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πουρλιάκα καρποφόρησε στο 78 με τον Κεϊτά να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε για την ομάδα του στο 80ό λεπτό.  Με αριθμητικό μειονέκτημα και με τις απουσίες των Δραγανίδη, Λειβαδιώτη, Μόσχου να περιορίζουν τις επιλογές του Πουρλιάκα, η Δόξα Προσκυνητών, προσπάθησε να φτάσει και στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Εορδαϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Σ’ ένα παιχνίδι λοιπόν, που κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και το πάθος (παρά την βαθμολογικά αδιάφορη φύση του) οι Προσκυνητές πάλεψαν, αλλά έφυγαν απ’ την Πτολεμαΐδα με άδεια χέρια και κοιτάζουν πλέον το μεγάλο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την επόμενη βδομάδα

Απ’ την Δόξα Προσκυνητών “τα έχουν” με τον διαιτητή της αναμέτρησης, καθώς όπως υποστηρίζουν άφησε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, τιμωρώντας μόνο τα μαρκαρίσματα των Προσκυνητών, ενώ εξέφρασαν και την έντονη δυσαρέσκειά τους και ως προς τη φιλοξενία των γηπεδούχων, απ’ την οποία έχουν επίσης αρκετά παράπονα.

(Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς μέσα απ’ το Live Blog του SportsAddict.gr)

Όπως αναφέρουν αθλητικά μέσα του Νομού Κοζάνης, απόρροια του σκληρού παιχνιδιού ήταν  δύο κατάγματα που αποκόμισαν ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, με τον Βλαδίκα και τον Καλογιαννίδη να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

(Θυμηθείτε τη βαθμολογία στον όμιλο των Προσκυνητών)

Συνθέσεις:

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Χ. Σαμαράς): Χρυσοστομίδης, Χαραλαμπίδης, Τσοκαταρίδης, Λιάμης, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας Καλογιαννίδης (80ο Λιάπτσης), Τσακανίκας, Γκελοσάνι,Ιωαννίδης (84ο Πιστόλας), Βλαδίκας (46ο Μάγγος).

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γ. Πουρλιάκας): Περτσάς, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Καραγοαννίδης (75ο Καμζέλας), Λέφης,Τρίχας, Δημητριάδης, Κλης (45ο Αγγελόπουλος), Κεϊτά, Κατσαρός (90ο Ιωαννίδης), Βάσκος.

 

Share it