Search

Το Wheeling2help έρχεται ξανά στην Κομοτηνή

Δέκα χώρες, έξι μήνες, τρία εθελοντικά προγράμματα. Το πάθος δυο νέων για τα ταξίδια και την προσφορά μετουσιώθηκε σε κίνημα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς, με στόχο τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Δώρας Μπίτση και πλέον αποτελεί μια προσπάθεια με χειροπιαστό εθελοντικό έργο. Τα παιδιά, μαζί με πολλούς εθελοντές, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συγκεντρώνουν χρήματα και κινητοποιούν τον κόσμο.

Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα επισκέφτηκαν την Κομοτηνή πριν δυο χρόνια, προκειμένου να παρουσιάσουν το εξάμηνο ταξίδι και το έργο τους στην Αφρική. Αυτή τη φορά, στις 8 Μαρτίου, οι δυο νέοι έρχονται ξανά στην περιοχή μας, προκειμένου να παρουσιάσουν το αντίστοιχο ταξίδι τους στην Αφρική.

Η εξωτική Ασία, οι άνθρωποι και η κουλτούρα τους, οι ανάγκες, τα προβλήματα, η καθημερινότητα στο όμορφο και στο άσχημο πρόσωπό της, αλλά και μαγευτικά τοπία, νοστιμιές και πολλά ακόμη, συνθέτουν αυτή την ιδιαίτερη ήπειρο. Τα παιδιά διένυσαν δέκα χώρες, πραγματοποιώντας τρεις εθελοντικές δράσεις, με μότο τους ότι “δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό”.

Για την επίσκεψή τους στην Κομοτηνή μας πληροφορεί η Βίκυ Νικολαΐδου από την εθελοντική δράση “Πλατεία” που πάντα στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες. “Τα παιδιά θα παρουσιάσουν το εθελοντικό-φιλανθρωπικό έργο που έγινε στην Ασία. Ξεκίνησαν από το Θιβέτ και κατέληξαν στην Ταϋλάνδη. Θα γίνει προβολή της προσπάθειας και της δουλειάς, ώστε να κοινωνήσουν τα ιδανικά της προσφοράς και να κινητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους και να ακολουθούν τα όνειρά τους. Η παρουσίαση θα είναι ανοιχτή σε όλους, ψάχνουμε προσβάσιμες αίθουσες”, αναφέρει η κα. Νικολαΐδου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού. “Θέλουμε ο κόσμος και ειδικά οι νέοι άνθρωποι να ευαισθητοποιούν και να καταλάβουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα στο εξωτερικό, σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, παντού. Γίνονται πολλές τέτοιες προσπάθειες, μεμονωμένα ή σε ομάδες. Στη δική μας περιοχή δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον, γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση”, συνεχίζει.

Στα ταξίδια αυτά μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, πληρώνοντας τα αεροπορικά του εισιτήρια σε σχετικά οικονομικά πακέτα, ενώ τα έξοδα του εισιτηρίου τα παιδιά τα καλύπτουν με dvd του ταξιδιού τα οποία πωλούν. Παράλληλα, γίνονται πολλές εγχώριες δράσεις, στις οποίες συγκεντρώνονται χρήματα για τη στήριξη διάφορων φιλανθρωπικών σκοπών, όπως η αγορά αμαξιδίων ΑμεΑ.

Πηγή: Xronos.gr

Share it