Search

Βλάνταν Ίβιτς: “Σημαντική η νίκη, δυνατή ομάδα η Ξάνθη διαφορετικό το ματς της Κυριακής”

Άκρως ικανοποιημένος ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Πέρα απο την αναφορά του για το παιχνίδι ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τον τραυματισμό του Κάνιας, για το βάθος στο ρόστερ της ομάδας του, ενώ ζήτησε και 50-50 από τη διαιτησία σχολιάζοντας ορισμένες φάσεις του αγώνα τονίζοντας πάντως πως δεν έχει άποψη για την αποβολή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Κάθε νίκη είναι σημαντική. Ιδιαίτερα όταν παίζεις με δέκα παίκτες κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη και καταφέρνεις να κρατήσεις αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό. Για μένα αυτή είναι η καλύτερη νίκη. Σε δύσκολη έδρα. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο όπως έχουμε συνηθίσει. Αλλά αδικούμαστε από το σκορ. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ο αντίπαλός μας με μία φάση έβαλε γκολ και μετά είχε μόνο μία κεφαλιά στον Γλύκο. Και με δέκα παίκτες παίξαμε οργανωμένα και δώσαμε 100% και συγχαρητήρια στους παίκτες μου” είπε αρχικά και συνέχισε:

“Γνωρίζω ότι έχω καλό υλικό. Γνωρίζω ότι και οι παίκτες που δεν έχουν παίξει τελευταία όπως ο Κάτσε και ο Κίτσιου είναι έτοιμοι και περιμένουν την ευκαιρία. Υπάρχουν και άλλοι και όλοι θα παίξουν και αυτό είναι θετικό για τον σύλλογο. Ευκαιρίες θα πάρουν και άλλα παιδιά που δεν έχουν παίξει μέχρι τώρα”.

Για τον τραυματισμό του Κάνιας:

“Υπάρχει φόβος. Δεν μπορώ να πω ακόμη. Ηταν μια κακή στιγμή, μια κόντρα και χτύπησε στον έσω πλάγιο. Δεν μπορώ να πω ακόμη μέχρι να περάσουν τα πρώτα 24ώρα και να γίνει η μαγνητική”.

Για την διαιτησία του αγώνα:

“Έχω μιλήσει μια φορά για την διαιτησία και θυμάστε πότε. Δεν μιλάω συχνά για την διαιτησία αλλά πρέπει να πω κάτι, πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες οι διαιτητές. Θέλω το 50-50, αλλά τα σφυρίγματα που δίνουν σε εμάς αλλά στους άλλους. Κάνω υπομονή αλλά δεν αλλάζει η κατάσταση”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση:

“Είναι καλή ομάδα η Ξάνθη, έχει κάνει καλά παιχνίδια κόντρα στις καλές ομάδες και αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Κάναμε ένα βήμα και έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι μπροστά μας στην Τούμπα”.

Για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια:

“Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι παίκτες να ξεκουραστούν για τα επόμενα παιχνίδια. Όταν σε μικρό διάστημα παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια, φάνηκε και σήμερα ότι υπάρχει κούραση, αυτό είναι φυσιολογικό, είναι κάτι που περιμέναμε. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει και θα παίξουν, είναι έτοιμοι και περιμένουν”.

Για το σύνθημα που ακούστηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

“Με ικανοποιεί, μου δίνει κουράγιο για να συνεχίζω αυτή τη δουλειά. Εγώ ξέρω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα. Κάνουμε καθημερινή προσπάθεια, οι παίκτες είναι δεμένοι, πειθαρχημένοι. Είναι κάτι που προσπαθούμε όλοι μαζί, να ικανοποιούμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο”.

Για τον Πρίγιοβιτς:

“Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον Πρίγιοβιτς, είχε ένα μήνα διακοπή στην προηγούμενη ομάδα του, τώρα έχει περάσει ένα στάδιο που για αυτόν ήταν προετοιμασία. Όταν έχεις να παίξεις ένα μήνα, χρειάζεται χρόνος για να μπεις σε ένα ρυθμό, ακόμα δεν είναι καλά, το καταλαβαίνουμε αυτό και περιμένουμε”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής και πάλι στην Ξάνθη:

“Είναι ένα άλλο παιχνίδι, θα είναι δύσκολο, είπα και πριν η Ξάνθη είναι μια δυνατή ομάδα. Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται στην βαθμολογία, εμείς σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα δυνατά μας, να είναι καλά οι παίκτες που παίξανε σήμερα για την Κυριακή”.

Έπειτα ανέφερε ότι:

“Είναι κάτι που σίγουρα μας ενώνει, κάτι που μας δίνει δύναμη στην ομάδα και εμείς θα συνεχίσουμε έτσι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε τον αντίπαλο μας, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το καλοκαίρι πήραμε 9-10 παίκτες, τον Ιανουάριο επίσης, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια ομάδα. Προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν τι ζητάμε, κάνουμε μεγάλο αγώνα, μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να περάσουμε αυτό το πνεύμα, θα συνεχίσουμε έτσι”.

Για την παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ στα γκολ:

“Βοηθάνε όλοι όπως και ο Μυστακίδης έχει βοηθήσει πολύ, έτσι βοηθάνε και οι άλλοι. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργικό, τώρα γιατί δεν έμπαινε η μπάλα μέσα μετά από 15 φάσεις, ήταν το πρόβλημα μας. Το γνωρίζαμε αυτό, μας κόστισε το συγκεκριμένο, ήμασταν σε μια θέση που δεν ήταν φυσιολογική.

Όταν μια ομάδα δημιουργεί στον αγωνιστικό χώρο, τα αποτελέσματα σιγά σιγά έρχονται. Βέβαια, η σημερινή ημέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δύσκολη, εμείς σαν ομάδα αφιερώνουμε τη σημερινή νίκη στην οικογένεια του Παναγιώτη Κατσούρη”. 

.

Share it