Search

Η αγάπη χρόνια δεν κοιτά! Γαμπρός στα 78 ο κύριος Στάθης απο την Κομοτηνή!!!

Κάποιοι γκρινιάζουμε γιατί …ξυπνήσαμε στραβά, κάποιοι άλλοι όμως μας βάζουν τα «γυαλιά» με τη ζωντάνια και τη δύναμη ψυχής τους. Έτσι και ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος, γεννηθείς το μακρινό 1939, αποφασίζει στα 78 του χρόνια να ξαναπαντρευτεί! Ο γάμος δεν είναι ακόμη επίσημος, η πρόθεση όμως και των δυο είναι εκφρασμένη και μένουν μόνο τα τυπικά, ώστε ο κ. Στάθης και η κα. Ζελιάσκα με καταγωγή από τη Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας να δέσουν τα «δεσμά» τους στο δημαρχείο Κομοτηνής.

Με καταγωγή από τις Σάπες Ροδόπης, ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Το 1969 έπαθα τροχαίο ατύχημα» θα μας πει. Δεν οδηγούσε ο ίδιος και δεν θυμάται πως ακριβώς βρέθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί, παρά τα σοβαρά τραύματα, οι γιατροί άνοιξαν του λαιμό ώστε να αναπνεύσει, κι εκείνος τα κατάφερε.

Έκτοτε το σώμα του παραμένει καθηλωμένο στο αμαξίδιο, το μυαλό του όμως είναι ακούραστο και το ηθικό …ακμαιότατο. Παρότι σε αμαξίδιο ο ίδιος παντρεύτηκε την πρώτη γυναίκα του, επίσης με καταγωγή από τη Βουλγαρία. «Ήμουν παντρεμένος για έξι χρόνια με την πρώτη γυναίκα μου, αλλά χωρίσαμε. Από πότε γνώρισα κι άλλες γυναίκες κυρίως Ελληνίδες. Όμως τα τελευταία 11 χρόνια είμαι αρραβωνιασμένος με τη μέλλουσα γυναίκα μου», μας λέει με χαμόγελο. Μετά το ατύχημα έζησε κάποια χρόνια στη Γερμανία, προκειμένου να αναρρώσει, κι έπειτα γνώρισε την πρώτη του γυναίκα. Παντρεύτηκε, έγινε πατέρας και μας βεβαιώνει ότι παρά το ατύχημα δεν υπήρξε καμία …επιπλοκή.

Πλέον κάτοικος Κομοτηνής, έχει γνωρίσει και συζεί εδώ και 11 χρόνια με την αρραβωνιαστικιά του. Ο ίδιος το ήθελε εδώ και χρόνια, όμως η γυναίκα του το σκεφτόταν για τον γάμο. Τελικά η απόφαση πάρθηκε και το επόμενο διάστημα, αν όλα πάνε καλά, θα τους δούμε στο δημαρχείο Κομοτηνής.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετακινείται στην πόλη χάρη στο όχημά του, έχοντας να πει τα καλύτερα λόγια για την πρόνοια που έχει δείξει ο δήμος με ποδηλατόδρομους-μπάρες. «Η μετακίνηση είναι πολύ καλή και η πόλη είναι μια χαρά για εμάς», αναφέρει.

Ο κ. Στάθης είναι ένα μάθημα ζωής. Μόνη η παρουσία του αποπνέει ζωντάνια. Αντιμετώπισε τα εμπόδια με τον ιδανικότερο τρόπο, «χαμογέλασε» στη ζωή όταν αυτή του έδειχνε το «σκληρότερο» πρόσωπό της. Και μέσα από τον κ. Στάθη μαθαίνουμε κι εμείς, ότι μια κακή μέρα δεν συνεπάγεται μια κακή ζωή, ότι μια αρνητική είδηση δεν αποτελεί καταστροφή, ότι καμιά αναποδιά, εμπόδιο ακόμη και τραγωδία δεν πρέπει να μας στιγματίζει.

Ο κ. Στάθης, ετών 78 σε αναπηρικό καροτσάκι, θέλει να παντρευτεί. Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα αν γκρινιάζουμε για μια λεπτομέρεια που μια ώρα μετά ούτε θα θυμόμαστε.

Πηγή: Xronos.gr

Share it