Search

Έτσι μπορεί να πετύχει πολλά η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου! (photos)

Μία Ένωση που δεν χόρταινες να τη βλέπεις και παρακαλούσες να μην τελειώσει το παιχνίδι, επικράτησε χθες Τετάρτη 3-1 εντός έδρας του Ιπποκράτη νικώντας τον ξανά μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου όπου και θα αντιμετωπίσει τη Θράκη Φερών. 

Με το γήπεδο της Άνθειας να είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά την δυνατή βροχόπτωση της Τρίτης καθώς τα αποστραγγιστικά έργα που υπάρχουν σε αυτό βοηθούν πάρα πολύ στο να μην μένουν μεγάλες ποσότητες νερού στην επιφάνεια, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στον Ιπποκράτη με μία εξαιρετική εμφάνιση. Όμορφες πλαγιοκοπήσεις, εξαιρετικές μπαλιές, σίγουρες πάσες συντέλεσαν το παιχνίδι της ομάδα του Μιχάλη Φλώρου ο οποίος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες του.

Μεγάλη συνεισφορά στο ματς για την Άνθεια είχαν τα δύο νέα της αποκτήματα που ήρθαν πακέτο από τον Ιπποκράτη κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι Γιώργος Μαρασλής και Βασίλης Γεωργαντζόπουλος, οι οποίοι έδειξαν από το πρώτο κιόλας ματς που αγωνίστηκαν ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ τη νέα τους ομάδα.

Πάμε όμως να δούμε πως κύλησε το ματς…

Το γρήγορο γκολ που ήθελε ο Μ. Φλώρος ήρθε

Με την πρώτη κιόλας καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 11′, η Ένωση άνοιξε το σκορ κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τα ημιτελικά μετά το υπέρ της 2-1 στο πρώτο ματς στο «Χρυσοπηγή Δεβετζή». Ο Δορουγιδένης έβγαλε μία σέντρα και μετά από ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων η μπάλα έφτασε στον Μιχαλτσίδη που σούταρε με τον Βογιατζή να αποκρούει, αλλά η μπάλα να μην αποκρύνεται και να φτάνει στον Καλέτσιο που θα σουτάρει και θα τη στείλει στα δίχτυα.

Λάθος και ισοφάριση για τον Ιπποκράτη

Η ομάδα του Κώστα Βουρδόγλου (ο οποίος δεν ήταν παρών στο παιχνίδι λόγω εργασίας) απείλησε σημαντικά για πρώτη φορά στο ματς στο 20′ όταν το σουτ του Καρίπη έφυγε άουτ. Ένα λεπτό μετά η Ένωση θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Βογιατζής θα αποκρούσει σουτ του Μαρασλή και το σουτ του Μιχαλτσίδη που ακολούθησε δεν βρήκε στόχο. Στο 23′ από μία στημένη φάση οι «γιατροί» θα φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Πυλούδης θα εκτελέση το φάουλ και ο Πατσιώρας στην προσπάθεια του να απομακρύνει θα στείλει με πισινή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαμπλή.

Νέο πρέσινγκ από την Άνθεια και 2-1

Οι περσινοί φιναλίστ του Κυπέλλου δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση και συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες μέχρι που κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 24′ νέο σουτ από τον Μιχαλτσίδη (που ήταν πολύ κινητικός στο α’ ημίχρονο και από αυτόν περνούσε η μπάλα τις περισσότερες φορές πριν φτάσει μέσα στην περιοχή) και νέα απόκρουση από τον γκολκίπερ του Ιπποκράτη. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρίπης θα δοκιμάσει ακόμα ένα σουτ, αλλά η μπάλα και πάλι δεν θα του κάνει το χατίρι και θα φύγει άουτ. Στο 32′ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μιχαλτσίδη η Άνθεια έβαλε το δεύτερο της γκολ στο ματς. Ωραία σέντρα από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό και εξαιρετική προβολή του Μαρασλή για το 2-1, βάζοντας παράλληλα τέλος και στις ελπίδες που είχε ο Ιπποκράτης για να πάει το ματς στην παράταση. Ο Μαρασλής σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άνθειας και μάλιστα απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το α’ μέρος με την Ένωση να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες. Σημαντική απώλεια για τον Ιπποκράτη ο Πυλούδης που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 42′ αφήνοντας τη θέση του στον Τσακανίκα που αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις, αλλά εξίσου όμορφο θέαμα

Στο 57′ ο Ευφραιμίδης που πέρασε ως αλλαγή στο ματς στη θέση του Γεωργαντζόπουλου (ο οποίος ήταν επίσης εξαιρετικός στο ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην του ομάδα) δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βογιατζή. Στο 66′ ωραία σέντρα του Καρασερίδη, κεφαλιά ψαράκι από τον Μαρασλή και νέα απόκρουση του πορτιέρο του Ιπποκράτη που ήταν απ’ τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του. Στο 81′ ήρθε το πιο όμορφο γκολ της συνάντησης. Ο Δορουγιδένης θα βγάλει μία σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Τσαπάνη ο οποίος θα γράψει το τελικό 3-1. Στο 87′ μετά από κόρνερ του Ευφραιμίδη ο Τσαπάνης θα πάρει ξανά την κεφαλιά, αλλά ο Βογιατζής θα πει ξανά «όχι» πραγματοποιώντας την 4η απόκρουση του στον αγώνα.

Σημείωση

Παρά το λάθος του στην ισοφάριση του Ιπποκράτη, ο Κώστας Πατσιώρας ήταν πάρα πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του ματς και πρόσδιδε ηρεμία στη μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Διαιτητής

Άψογη ήταν η διαιτησία του Σπύρου Βασιλόπουλου.

Εξέδρα

Το ματς παρακολούθησαν μεταξύ άλλον ο πρώην γυμναστής του Εργοτέλη Αντώνης Τσικάκης και οι προπονητές ακαδημιών του Εθνικού Αλεξ/πολης Νίκος Μητριτζίκος & Μιχάλης Παπάζογλου.

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Δορουγιδένης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Καλέτσιος (73′ Απότας), Μιχαλτσίδης, Πατσιώρας, Καρασερίδης, Γεωργαντζόπουλος (56′ Ευφραιμίδης), Μαρασλής (79′ Μαλτέζος).

ΑΟ Ιπποκράτης (Κώστας Βουρδόγλου): Βογιατζής, Τζουμάκας, Φουρνουτζής (69′ Μαργαρίτης), Σίσκος, Μαλλιώρας, Γαλανός, Πυλούδης (42′ λ.τρ. Τσακανίκας), Κωνσταντάκης, Γεωργίου (45+1 Κατσαμάγκας), Μεντίζης, Καρίπης.

Διαιτητής: Βασιλόπουλος – Βοηθοί: Ουζουνίδης, Στρατούδης Χ.

Ακούστε τι είπαν στο μικρόφωνο του SportsAddict ο προπονητής της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου Μιχάλης Φλώρος και ο παίκτης του ΑΟ Ιπποκράτη Θωμάς Μαλλιώρας:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it