Search

Στον “αέρα” τα play off της Super League,τρεις μήνες πριν την έναρξη τους!

Τρεις μήνες πριν την σέντρα, τα play off είναι στον αέρα ενδεικτικό της προχειρότητας που επικρατεί στο πρωτάθλημα της Super League.

Η αρχή έγινε, όπως αναφέρει το Sport24 με την αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης και τις αντιδράσεις των ΠΑΕ σε δύο κανονισμούς, που τελικά αναβλήθηκαν για ένα χρόνο:

1. στην υποχρεωτική χρησιμοποίηση για πέντε 60λεπτα σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδας δύο γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 21 και

2. στην υποχρέωση η ομάδα να μην έχει αρνητική καθαρή θέση (αρνητικά κεφάλαια) για την περίοδο της αδειοδότησης, το διάστημα δηλαδή μετά την εξέταση των φακέλων.

Το νέο μέτωπο ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Super League είναι τα playoffs. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό αποσυνδέεται η προϋπόθεση αδειοδότησης για τη συμμετοχή στα playoffs. Πρώτα δηλαδή θα αρχίσουν οι αγώνες κατάταξης, στις 10/5 και οι φάκελοι των ομάδων θα εξεταστούν στην πορεία, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαϊου που λήγει η προθεσμία της UEFA για την δήλωση των Ευρωπαίων.

Η αλλαγή έγινε με το σκεπτικό ότι η αδειοδότηση αφορά την περίοδο 2017-2018 και δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τα playoffs που αφορούν την χρονιά που τρέχει, την σεζόν 2016-17, δηλαδή.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός όμως, όπως είχε ειπωθεί και από τις ομάδες στην πρόσφατη ενημέρωση που είχαν, έρχεται σε σύγκρουση με την προκήρυξη του πρωταθλήματος που έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ και δεν αλλάζει μεσούσης της περιόδου. Αν γίνει κάτι τέτοιο (αλλάξει δηλαδή), τα μέλη της Ομοσπονδίας κινδυνεύουν με έκπτωση (άγνωστο αν η ποινή έχει εφαρμογή στα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης που έχουν οριστεί από την FIFA στην ΕΠΟ).

Τι λέει όμως, η προκήρυξη; “Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Κατάταξης θα έχουν μόνο Π.Α.Ε. που θα έχουν λάβει άδεια Ε.Π.Ο. αγωνιστικής περιόδου 2017–18, δυνάμει τελεσίδικης απόφασης των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ΕΠΟ, κατά την επικείμενη (μετά την κατάρτιση της παρούσης) διαδικασία αδειοδότησης”.

Για να πάρει μέρος μια ομάδα στα play offs δηλαδή, θα πρέπει να έχει πάρει άδεια, άρα να έχουν εξεταστεί οι φάκελοι όπως έγινε την τελευταία διετία.

Σε συνάντηση που έγινε την Τρίτη 7/2 ανάμεσα σε Super League και ΕΠΟ όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα, αλλά επιβεβαιώθηκε η διαφωνία που υπάρχει. Η μεν Ομοσπονδία επικαλείται οδηγία της UEFA, η δε Super League ζητάει να τηρηθεί η προκήρυξη. Η συνέχεια θα δοθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι να βρεθεί λύση θα επικρατεί μπάχαλο.

Share it