Search

Σύσκεψη ενόψει του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, με αυστηρούς ελέγχους και.. συλλήψεις!

Σύσκεψη για το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων με τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αντιπεριφερεια με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ξάνθης, οι διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των Καφε-Μπαρ, το Κέντρο Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας, το Επιμελητήριο Ξάνθης, εκπρόσωποι των καρναβαλικών συλλόγων και άλλοι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπήρξε ήταν ο προγραμματισμός συντονισμού της δράσης όλων των εμπλεκομένων προκειμένου το Ξανθιώτικο Καρναβάλι να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Έμφαση δόθηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, αστυνόμευσης, τροχαίων μέτρων, φορολογικών και άλλων ελέγχων, ροής της παρέλασης και συμμετοχής στις εκδηλώσεις.

Η μέθη και το ανεξέλεγκτο αλκοόλ στο επίκεντρο

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα θέματα της μέθης, των μεμονωμένων καρναβαλιστών, της ανεξέλεγκτης διάθεσης αλκοόλ και φαγητού από πλανώδιους ή άλλους παράνομους πωλητές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Καραμανλής και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ξάνθης Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος συμφώνησαν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τους ελέγχους, κυρίως, με μικτά κλιμάκια.

Όπως προαναγγέλθηκε, οι έλεγχοι θα είναι 24ωροι και προς κάθε κατεύθυνση ενώ ειδικά για τους πλανώδιους που διαθέτουν αλκοόλ, προβλέπονται συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

 

Πηγή: Xanthi2.gr

Share it