Παπαστεριανός και δύο πρώην παίκτες της Ξάνθης στην κίνηση των “28” που κάνουν αγωγή στην ΕΠΟ!

Με αγωγές απειλούν την ΕΠΟ 28 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έστειλαν εξώδικο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με κοινοποίηση στην FIFA, την FIFFPRO (σ.σ.Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή

Όπως καταγγέλλουν παραμένουν ανεκτέλεστες,  αποφάσεις που τους δικαιώνουν σχετικά με οικονομικές διεκδικήσεις, που είχαν από συλλόγους στου οποίους αγωνίζονταν. Ανάμεσα στους 28 βρίσκονται ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Μανώλης Παπαστεριανός και οι πρώην παίκτες της Ξάνθης Μπογκντάν Μάρα και Βάντσε Σίκοφ, φυσικά η αγωγή τους δεν έχει να κάνει με την ομάδα της Θράκης αλλά με ομάδες της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκρμένα τον Ηρακλή για τους δύο πρώτους και τον Απόλλων Καλαμαριάς για τον τρίτο.

Να σημειωθεί ότι τα χρέη αφορούν ως επί το πλείστον ομάδες που κατά το παρελθόν μπήκαν σε διαδικασία εκκαθάρισης και τα χρέη ουσιαστικά έχουν “σβήσει”. Πρόκειται για τον Ηρακλή, τα Τρίκαλα, τον Εθνικό Αστέρα, τον Εθνικό, τον Φωστήρα, την Κόρινθο, το Αιγάλεω, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την Αναγέννηση Καρδίτσας, την ΑΕΚ, το Χαϊδάρι και την Λάρισα.

Στο εξώδικο οι συγκεκριμένοι παίκτες που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο, σημειώνουν ότι έχουν “δικαιωθεί τελεσίδικα από τις διαιτητικές επιτροπές της ΕΠΟ αλλά οι σχετικές υπέρ ημών αποφάσεις παραμένουν ανεκτέλεστες επί χρόνια επ’ ωφέλεια των ΠΑΕ με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ”.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι:

1.  Pele FRIMPONG

2. Julio MOZZO

3. Marcello DAMIANO

4. Bogdan MARA

5. Vace SIKOV

6. Jean FRANCESKI

7. Victoras JACOBS

8. Daniel SOARES

9. Miguel GARCIA

10. Chris WANGA

11. Ιωάννης ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

12. Μηνάς ΙΩΣΗΠΠΟΥ

13. Ευστράτιος ΓΚΑΡΟΖΗΣ

14. Ιωάννης ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

15. Παντελής ΚΑΦΕΣ

16. Νικόλαος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

17. Γεώργιος ΑΜΠΑΡΗΣ

18. Θεόδωρος ΓΚΙΤΚΟΣ

19. Ευθύμιος ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ

20. Κωνσταντίνος ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

21. Χρήστος ΑΡΑΒΙΔΗΣ

22. Γρηγόρης ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

23. Μανώλης ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ

24. Περικλής ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ

25. Λάμπρος ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΣ

26. Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

27. Απόστολος ΣΙΒΡΗΣ

28. Σπύρος ΓΚΑΓΚΑΣ

ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Καταγγέλλουν επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία για την μη λειτουργία του εγγυητικού ταμείου των ποδοσφαιριστών από το οποίο τα λεφτά θα πήγαιναν στους ποδοσφαιριστές.

Για το εγγυητικό ταμείο μάλιστα, ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών είχε κηρύξει αποχή τον Δεκέμβριο του 2015 και την είχε ανακαλέσει επειδή είχε εγγυηθεί για την λειτουργία του ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Από τότε όμως, δεν έχει γίνει τίποτα!

“Η ΕΠΟ σε αγαστή συμπαιγνία καταδολίευσης με την Super League και την Football League αρνείται να εφαρμόσει πλήρως κι ολοσχερώς τα από 31-12-2012 και 20-02-2013 μνημόνια κατανόησης – πρακτικά συμφωνίας που υπεγράφησαν μεταξύ Λιγκών και ΠΣΑΠ μη συγκροτώντας και λειτουργώντας το προβλεπόμενο από τον όρο 4 εγγυητικό ταμείο – λογαριασμό υπέρ των ποδοσφαιριστών” τονίζουν στο εξώδικο τους οι “28” συμπληρώνοντας ότι οι καταγγελίες στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και της FIFA “είτε απορρίφθηκαν είτε έμειναν αναπάντητες πιστοποιώντας εν μέρει την πρόσφατη εξώδικη δήλωση του κ. Δημητρίου για τις παρασκηνιακές πιέσεις των διοικήσεων της ΕΠΟ προς το τμήμα Αδειοδότησης”.

Share it