Search

Πήρε το ντέρμπι με την Ασπίδα χάρις την “χρυσή” της αλλαγή η Θαλασσιά πριν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου!

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της εξ’ αναβολής 15ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης στο ΔΑΚ, χάρις την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Παπαδημητρίου δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη με εκατέρωθεν στιγμές και τις δύο ομάδες με την καλύτερη φάση πάντως να ανήκει στους γηπεδούχους όταν στο φινάλε του πρώτου μέρους είδαν τον Φραντζή Περπερή να σταματά με εντυπωσιακή επέμβαση το σουτ του Σάββογλου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό μέχρι τουλάχιστον στο 63′ όταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν όμως χωρίς να μπορούν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο Θαλασσιά αλλά έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον σταθερό στις επεμβάσεις του Περπερή. Μάλιστα στο 83′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους όταν σε ανατροπή του Πέτρου Σαρηγιαννίδη απο τον Αναστασιάδη ο Βασίλης Ουζουνίδης καταλόγισε πέναλτι, όμως ο Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να κάνει δύο τα τέρματα τόσο για την ομάδα του όσο και για τον ίδιο στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς το φάουλ του Στεπανιάν που όμως μπλόκαρε ο Περπερής.

Την προσοχή της στο Κύπελλο στρέφει η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη που την Τετάρτη θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Εχίνου κόντρα στην τοπική ομάδα στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ντεμπούτο με την φανέλα της Θαλασσιάς πραγματοποίησε ο Μιχάλης Κωτίδης.

Παρά την ήττα ο Χρήστος Σαμαράς είδε καλά στοιχεία απο τους παίκτες του με την Ασπίδα να στρέφει την προσοχή της στα δύο παιχνίδια που απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου πριν τα πλεί οφ έχοντας βέβαια στην άκρη του μυαλού της και την ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου στα Μάγγανα  στις 22 Φεβρουαρίου. Ντεμπούτο με την φανέλα της Ασπίδας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Κοντογιαννίδης και ο Θεόφιλος Κίτσος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Γιώργος Δρακίδης και Δημήτρη Τζιβαρτζίδη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Αναστασιάδης, Σάββογλου, Τζαρτάκης(85′ Κοντογιαννίδης), Σαρηγιαννίδης Αλ., Νικολούδης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς(77′ Κατσής), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κρουστάλης(73′ Κίτσος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Βασιλειάδης, Μπάτζιος Δ., Μυλωνάς, Μπάτζιος Π.(55′ Κοτζάκελης), Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ.(75′ Βουλγαρίδης), Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Καζάκης(61′ Παπαδημητρίου), Σαρηγιαννίδης Π.

Share it