Search

Μοιράστηκαν βαθμούς και…παράπονα για την διαιτησία Ορφέας και Καβάλα!

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Ορφέα Ξάνθης και της Καβάλας, μια αναμέτρηση που προκάλεσε και στις δύο ομάδες αλλά λίγο περισσότερο στους γηπεδούχους εκνευρισμό με αρκετές διαιτητικές αποφάσεις και κυρίως τις δύο αποβολές παικτών του Ορφέα, στο γήπεδο του ΑΟΞ στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις με λίγες φάσεις και αρκετή ένταση το πρώτο μέρος, με πολλές φάσεις και καλό θέαμα το δεύτερο. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ προσεκτικά στην αναμέτρηση με τον Ορφέα να απειλεί πρώτος με σουτ του Καραγκιόζη στο 10′ που έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση ο Συριτούδης. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Καβάλας κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη ο Καλλιβώκας πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ορφέα κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η αντίδραση απο πλευράς Ορφέα ήρθε νωρίς μια και στο 19′ ο Νίκος Μελισσόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Συριτούδη στην προσπάθεια του Καραγκιόζη και με προβολή απο κοντά έφερε το ματς στα ίσια και το 1-1. Στο 28′ είχαμε την φάση του αγώνα όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια καθώς μετά απο δυνατή μονομαχία και μικρο συμπλοκές που ακολούθησαν ο Σερραίος ρέφερι κάλεσε τους δύο βοηθούς τους για να τους συμβουλευτεί παίρνοντας την απόφαση να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τους Μαλαδένη και Κυζιρίδη, σε μια φάση που ο αρχηγός του Ορφέα απορούσε με την απόφαση του διαιτητή καθώς δεν μετείχε στα επεισόδια. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους καθώς κυριάρχησε ο εκνευρισμός στις δύο ομάδες που δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό με την μπάλα πάνω κάτω σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, καθώς στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός αν και οι Καβαλιώτες με την είσοδο του Αλέξη Μελισσόπουλου έγιναν πιο επιθετικοί. Στις πιο σημαντικές στιγμές του ματς απο πλευράς Ορφέα το άστοχο των Μελισσόπουλου και Μουμίνογλου, ενώ απο πλευράς Καβάλας άξιες αναφοράς είναι προσπάθειες του Λίτσκα αλλά και η εκτέλεση φάουλ του Μελισσόπουλου που μπλόκαρε ο Ρούφος.

Στο 87′ ο διαιτητής του αγώνα κ. Τσαπάρας απέβαλε με απευθείας κόκκινη το Νίκο Μελισσόπουλο, σε μια φάση που ο παίκτης του Ορφέα τράβηξε απο την φανέλα των αντίπαλο του κάτι που χρίζει σίγουρα κίτρινης αλλά μόνο ως υπερβολική μπορεί να χαρακτηριστεί η κόκκινη που υπέδειξε ο Σερραίος ρέφερι αφήνοντας τους ξανθιώτες για τα τελευταία λεπτά με 9 παίκτες.

Με το φινάλε του αγώνα και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητή, που μάλιστα στο 85′ απέβαλε τον προπονητή της Καβάλας Άγγελο Διγκόζη για μια φάση που ζήτησε…κόρνερ. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσαπάρας με βοηθούς τους Αναστασιάδη και Κρυωνά της ΕΠΣ Σερρών.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή(46′ Τορομανίδης), Καρά Αλή (61′ Κατρανίτσας), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (74′ Χαλήλ Ιμπράμ), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος Ν., Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ (Αγγ. Διγκόζης): Συριτούδης, Τέλλος, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης, Μπλιός (78′ Τζιτζιφάκος), Καλλιβώκας, Πτηνόπουλος (53′ Μελισσόπουλος Αλ.)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα μέσα απο τον φακό του Sportsaddict…

Share it