Search

Μήνυμα ενότητας έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση μαθητές Λυκείων της Κομοτηνής!(+photos)

Όποιος δε ζει τη Θράκη στην καθημερινότητά της, δε μπορεί να αντιληφθεί τον όρο «αγαστή συμβίωση» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι της Ροδόπης δεν έχουν τίποτα να διαχωρίσουν μεταξύ τους, κι ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες ακραίες φωνές, αυτές σιγούν, όταν βλέπουν παιδιά να αγωνίζονται μαζί, να δοκιμάζουν τα συναισθήματα της νίκης και της ήττας μαζί, να φωτογραφίζονται μαζί και στο τέλος να αγκαλιάζονται.

Οι μαθητές της Ροδόπης, λοιπόν, στο πλαίσιο του σχολικού αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής και του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, έδωσαν, χωρίς να το …θέλουν, την καλύτερη «απάντηση» σε όσες φωνές δεν αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό της Θράκης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Α’ φάσης των σχολικών αγώνων πετοσφαίρισης, το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, στις 10:00 πραγματοποιήθηκε ο τελικός κοριτσιών μεταξύ 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, και στις 11:30 ο τελικός αγοριών μεταξύ Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής και 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Στα αγωνιστικά φάνηκε πως δεν ήταν «η μέρα» του 3ου ΓΕΛ, το οποίο παρά την αξιόλογη προσπάθεια, ηττήθηκε και στους δυο τελικούς.

«Οι μαθητές παρακολουθούν τους αγώνες σε ένα κατάμεστο γήπεδο, υποστηρίζοντας τα σχολεία τους στα πλαίσια της αθλητικής κουλτούρας και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο, σε αντίθεση με όσους λένε πως δυο πληθυσμοί έχουν κόντρες στα θέματα αθλητισμού», μας αναφέρει ο υπεύθυνος ομάδας φυσικής αγωγής Ν. Ροδόπης Χρήστος Γαντζίδης, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου αλλά και γενικά, διότι αποδεικνύει πως μέσα από τον αθλητισμό και με τη βοήθεια των γυμναστών έχουν περάσει στους μαθητές τα μηνύματα της αθλητικής παιδείας και της φιλάθλου παιδείας. Εντός κι εκτός γηπέδου τα παιδιά έχουν παιδεία, γι’ αυτό στο τέλος του αγώνα όλα τα παιδιά ήταν μαζί μια αγκαλιά».

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην αναμέτρηση κοριτσιών το 1ο ΓΕΛ επικράτησε του 3ου με 2-0 σετ, με επιμέρους σκορ 25-14 και 25-20. Συνοδός των τυπικά γηπεδούχων ήταν η ΚΦΑ (:καθηγήτρια φυσικής αγωγής) Κλαίρη Κωνσταντινίδου και των φιλοξενούμενων ο Θόδωρος Μπεγιάζης. Άριστη η διαιτησία των ΚΦΑ Τζούλια Κουφού και Χρήστο Παπαγεωργίου. Στη γραμματεία των αγώνων ήταν οι Καλλιόπη Χάϊδου, Φωτεινή Βιτσικάνου και ως επόπτης αγώνων ο Χρήστος Γαντζίδης.

Στην αναμέτρηση αγοριών το Μειονοτικό Λύκειο έκαμψε την αντίσταση του 3ου ΓΕΛ με 2-0 σετ, με επιμέρους σκορ 25-21 και 25-18. Συνοδός των τυπικά γηπεδούχων ήταν ο Μπερμπέρ Σεζκί και των φιλοξενούμενων ο Θόδωρος Μπεγιάζης.

Με αυτό τον τρόπο 1ο ΓΕΛ στα κορίτσια και Μειονοτικό στα αγόρια κέρδισαν το «εισιτήριο» για την εκπροσώπηση της Ροδόπης στους περιφερειακούς αγώνες! Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ και βόλεϊ, σειρά έχουν χάντμπολ και ποδόσφαιρο, με το τελευταίο να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού συμμετέχουν πολλά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων επαρχιακών σχολείων.

Οι δύο ομάδες, θα συναντηθούν στην Β΄ Φάση με τις πρωταθλήτριες ομάδες Έβρου, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας στην περιφερειακή φάση των αγώνων.

Share it