Search

Χτυπήματα απο παντού για Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη! Μήνυση σε βάρος τους απο δύο δικηγόρους στην Θεσσαλονίκη!!!

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου και Παναγιώτη Τσαγκρώνη -αντιστοίχως- κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δύο δικηγόροι, με αφορμή δηλώσεις των δύο αθλητικών παραγόντων αναφορικά με τον επικείμενο τελικό του κυπέλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, αλλά και την προοπτική διεξαγωγής του στην Ξάνθη.

Οι υπογράφοντες την μηνυτήρια αναφορά, Γιώργος Φλόκας και Ηλίας Σταθάς, ο πρώτος δικηγόρος Θεσσαλονίκης κι ο δεύτερος δικηγόρος Πύργου Ηλείας, δηλώνουν φίλαθλοι του Άρη, ενώ επικαλούνται δηλώσεις των δυο ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς “οι δημόσιες δηλώσεις αναφερόμενες σε «οργανωμένους και εκπαιδευμένους στρατούς των δύο ομάδων» σε «επεισόδια», σε «εμπλοκή της μουσουλμανικής κοινότητας» της Ξάνθης και σε «θέματα εθνικά» πυροδοτούν εχθρικό κλίμα ανάμεσα αφενός στους φιλάθλους και οπαδούς των δύο συμμετεχόντων στον τελικό κυπέλου, ομάδων του Άρη και του Παναθηναϊκό, που σκοπεύουν να παρευρεθούν στον τελικό, όπου κι αν γίνει αυτός, και αφετέρου ανάμεσα στους Έλληνες Χριστιανούς και στους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ξάνθης”.

Περαιτέρω, όπως επισημαίνεται στην αναφορά, οι ιδιότητες των κ.κ. Βασιλακόπουλου και Τσαγκρώνη “προσδίδει στις δηλώσεις τους ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία, καθιστώντας αυτές ικανές να διεγείρουν τους πολίτες σε διχόνοια, να διαταράξουν την κοινή ειρήνη ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο σωματείων και ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους της Ξάνθης, καθώς και να πυροδοτήσουν την ένταση και την αντιπαράθεση μεταξύ των φιλάθλων των δύο συμμετεχόντων στον τελικό σωματείων”. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο δικηγόροι, οι επίμαχες δηλώσεις είναι αντίθετες με τον αθλητικό νόμο και το άρθρο 192 του Ποινικό Κώδικα περί δημόσιας πρόκλησης ή διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή σε αμοιβαία διχόνοια, με συνέπεια τη διατάραξη της κοινής, με βάση -μάλιστα- τις διατάξεις περί ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Υπό αυτές τις συνθήκες -καταλήγουν- ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα κατατέθηκε μήνυση και απο τον δικηγόρο Μουζαφέρ Καπζά στην Ξάνθη.

Share it