Search

Η θέση του Μιχάλη Αμοιρίδη για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου “Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε”

Με ανάρτησή του στο Facebook ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ παίρνει θέση για το μείζον ζήτημα ενώ υπενθυμίζει ότι για το περυσινό διεθνές τουρνουά η Περιφέρεια δαπάνησε 35.000 ευρώ ενώ μαζί με τους Δήμους και τους κατοίκους παρείχε μια σειρά από άλλες διευκολύνσεις.

Αναφέρει λοιπόν:

“Ο τελικός του κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης επιβάλλεται να γίνει πλέον στη Ξάνθη. Η Θράκη παρά τα όσα λέγονται κατά τις επίσημες επισκέψεις ουδέποτε έλαβε όπως θα έπρεπε το ειδικό βάρος που της αξίζει αλλά και χρειάζεται. Η άγνοια των στην Αθήνα κατοικούντων έχει εκφραστεί πολλές φορές δημοσίως αλλά ποτέ τόσο άστοχα, χωρίς βάση, χωρίς αιτία. Είναι εντυπωσιακά θλιβερό και μεγιστοποιεί το σφάλμα ότι προήλθε από ένα άνθρωπο που έχει αποδεδειγμένα εμπειρία δημοσίου λόγου και ευχέρεια χειρισμού δημόσιων εμφανίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μία συγνώμη δεν αρκεί αλλά επιβάλλεται, η παραίτηση του κου Βασιλακόπουλου, από οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει θα αποδείκνυε και την ειλικρίνεια αυτής. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πρέπει να θυμάται ότι για τη συνδιοργάνωση του διεθνούς τουρνουά 4 εθνικών ομάδων, στο ίδιο γήπεδο, η Περιφέρεια ΑΜΘ δαπάνησε πάνω από 35.000 ευρώ, πέραν άλλων διευκολύνσεων που έλαβε από το Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς και των εισπράξεων από το εισιτήριο που υπήρχε και πήγε στα ταμεία της ΕΟΚ εξολοκλήρου. Εξαιρετική διοργάνωση, για την οποία δεχθήκαμε συγχαρητήρια, για την οποία δεν χρωστάμε αλλά αντίθετα μας «χρωστάνε» και θα έπρεπε να έχει συνεκτιμηθεί ανάλογα.

Να σημειώσω ότι τα διαφημιστικά σποτάκια για την ΠΑΜΘ, που έπαιξαν τότε στην ΕΡΤ, ήταν κατόπιν συνεννοήσεως μου, με εντολή αείμνηστου Γ. Παυλίδη, τότε Περιφερειάρχη ΑΜΘ και ευγενική τελικά χορηγία της ΕΡΤ και μόνο, ενώ η ΕΟΚ το μόνο που προσέφερε ήταν κάποια δευτερόλεπτα στις ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες εντός του γηπέδου. Ο Τελικός επιβάλλεται να διεξαχθεί στη Ξάνθη, γιατί το αξίζουμε, το έχουμε αποδείξει και ουδέποτε δώσαμε δικαίωμα για την αναίτια δυσφήμιση που δέχθηκε όχι μόνο η Ξάνθη αλλά συνολικά η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.”

Share it