Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πήρε σαφείς αποστάσεις, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ως “εκτός πραγματικότητας“, από τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τυχόν εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στην Ξάνθη.

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: “Έχω επιλέξει συνειδητά από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου να μην εμπλέκομαι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων κάθε Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, κάθε φορά που ανακύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, δίνουμε άμεσες λύσεις ώστε να προάγεται ο αθλητισμός στην πατρίδα μας.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να αποφασίσουν τον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών τους.

Πολύ περισσότερο θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να αποφεύγουν τυχόν άλλες ενέργειες ή δηλώσεις που εγείρουν σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα που προέκυψε με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Τέτοιες δηλώσεις, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας και όλους εμάς που είτε έλκουμε καταγωγή από την περιοχή είτε έχουμε ζήσει και βιώσει την αρμονική συμβίωση, την ομορφιά και την πολυχρωμία της περιοχής”.

Share it