Search

Σε έγγραφη απολογία κάλεσε διαιτητή της ο Σ.Δ.Κ. Θράκης που μετέβη στο γήπεδο με την αποστολή των…φιλοξενούμενων!

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης που κάλεσε σε απολογία τον διαιτητή-μέλος της Στέλιο Γιαννούλη που μετέβη σε αγώνα πρωταθλήματος με το πούλμαν της φιλοξενούμενης ομάδας! και παρότι στην πληρωμή του αγώνα αποζημιώνεται για τα έξοδα οδοιπορικών και της ημεραργίας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΣΔΚ Θράκης:

“Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ καταγγέλλει την εσφαλμένη απόφαση του διαιτητή – μέλους του Γιαννουλή Στυλιανού να μεταβεί σε αγώνα πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. επιβιβαζόμενος στο λεωφορείο της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η πράξη αυτή, εκτός του ότι συνιστά παράβαση των Επίσημων Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης, προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια των παρευρισκομένων και ερωτηματικά κατά της εν γένει οργάνωσης και λειτουργίας του θεσμού της διαιτησίας στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., πλήττοντας το κύρος αυτής, καθώς και της Κ.Ε.Δ. / ΕΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. που τον εμπιστεύθηκε με τον ορισμό.

Δεδομένου ότι ο διαιτητής αποζημιώνεται για τον αγώνα (συμπεριλαμβανομένων των οδοιπορικών εξόδων και της ημεραργίας), η πράξη συνιστά ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση, διότι αντίκειται στον  αθλητικό νόμο, στους καταστατικούς σκοπούς της ΟΔΚΕ και στην διαιτητική δεοντολογία.

Ήδη ο διαιτητής Γιαννουλή Στυλιανός κλήθηκε σε έγγραφη απολογία για συμπεριφορά που δε συνάδει με τα όσα υπαγορεύουν η ηθική, η ευπρέπεια και η δεοντολογία του διαιτητικού λειτουργήματος.”

Share it