Search

Πολύ καλές επιδόσεις αλλά και μετάλλιο για την ομάδα του “Fitness Ghetto Club” στο “The Greek Throwdown 2017”

Περισσότεροι από 350 αθλητές, από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, συμμετείχαν στο 2ο “The Greek Throwdown” που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20 με 22 Ιανουαρίου, στο Κλειστό του Tae Kwon Do στην Αθήνα.

Το “The Greek Throwdown” μια εκ των σημαντικότερων ελληνικών διοργανώσεων στον χώρο του Crossfit επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, με την επιτυχημένη «εκκίνησή» του πέρυσι στα Ιωάννινα, και φιλοξένησε και φέτος τους καλύτερους εκπροσώπους του Crossfit στην Ευρώπη,  οι οποίοι δοκίμασαν τη δύναμη και τις αντοχές τους, ενώ αποτέλεσε και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους λάτρεις του Fitness να συνδιαλλαχθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και «μυστικά» αλλά και να διασκεδάσουν.

Όπως αναφέρει η Νατάσσα Βαφειάδου στο ρεπορτάζ της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του “Παρατηρητή της Θράκης”, η  Κομοτηνή εκπροσωπήθηκε επάξια στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, μέσα από την τριμελή ομάδα του “Fitness Ghetto Club”, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Γιάννη Μπολάνο, Εμρέ Κιασήφ και Βενετία Λασκαρίδη, η οποία μάλιστα κατάφερε να ανέβει και στο βάθρο των νικητών.

Συγκεκριμένα η κ. Λασκαρίδη, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία “Scaled” Γυναικών, αφήνοντας πίσω της σχεδόν 60 συναθλήτριές της, μετά από μία σειρά 11 work out προγραμμάτων στο σύνολο των τριών ημερών της διοργάνωσης.

Ο κ. Γιάννης Μπολάνος ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία “Elite” αντρών σε σύνολο 150 περίπου αθλητών κατέκτησε την 1η θέση στα προκριματικά, ενώ κατετάγη 16ος στην τελική κατάταξη. Αντίστοιχα ο κ. Εμρέ Κιασήφ, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στην κατηγορία  “Elite” κατέκτησε την 29η θέση στην συνολική κατάταξη.

Για το σύνολο των αθλητών είχε προηγηθεί προκριματική διαδικασία η οποία διεξήχθη μέσω online video, από την οποία προκρίθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις.
Συνολικά οι αθλητές που έλαβαν την πολυπόθητη πρόκριση στους τελικούς, αγωνίστηκαν σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στις Elite Men & Women,  Scaled Men & Women, Masters Men & Women 35-39, Masters Men & Women 40+ και Teen Boys and Girls, ενώ το αξιοσημείωτο της φετινής διοργάνωσης είναι ότι στις πρώτες θέσεις των κατηγοριών βρέθηκαν Έλληνες αθλητές.

Γιάννης Μπολάνος «Το Crossfit είναι για όλους»

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ολοένα και αυξανόμενη «άνθιση» του Crossfit στην Ελλάδα και του αγωνιστικού μάλιστα κομματιού αυτού, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Μπολάνος μιλώντας στον «ΠτΘ», έως τώρα ένα ελάχιστο ποσοστό των όσων ασχολούνται με το Crossfit, συνεχίζουν σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως «το Crossfit είναι για όλους» επισημαίνοντας πως υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη στον κόσμο, για το ποιοι μπορούν ή όχι να ασχοληθούν  με αυτό. «Η λογική του Crossfit στηρίζεται σε ασκήσεις με βάση το σωματικό βάρος και τα ελεύθερα βάρη και βασικός του στόχος είναι αρχικά η βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Επομένως μπορούν όλοι να το κάνουν» υπογράμμισε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της κ.Λασκαρίδη η οποία όπως επεσήμανε ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, κάτι τόσο λυρικό, έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο σε ό,τι αφορά το Crossfit.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σε επίπεδο Κομοτηνής, ο κ. Μπολάνος τόνισε πως είναι πολύ μικρό το ποσοστό όσων το ακολουθούν, ωστόσο από την έναρξη λειτουργίας του το Club μετρά συνεχόμενες επιτυχίες, μετάλλια και διακρίσεις και όπως τόνισε «αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για ένα μικρό box όπως το Ghetto».

Ερωτηθείς σχετικά εξήγησε πως η προετοιμασία του κάθε αθλητή που κατεβαίνει σε αγώνες, είναι διαφορετική και προσαρμοσμένη στα μέτρα του καθενός, ενώ έθεσε ως επόμενο στόχο μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι και διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στον Μάιο στη Ρώμη.

Share it