Search

Νίκησε Ιπποκράτη και… αέρα η Ένωση και έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς (photos)

Στο πρώτο επίσημο ματς και για τις δύο ομάδες μέσα στο 2017 αφού το πρωτάθλημα του Έβρου ακόμα δεν έχει ξεκινήσει λόγω της κακοκαιρίας, η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου επικράτησε 2-1 του Ιπποκράτη Αλεξ/πολης στο γήπεδο «Χρυσοπηγή Δεβετζή» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, παίρνωντας το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της στις 8 Φεβρουαρίου.

Με πολύ κρύο και με δυνατούς ανέμους οι οποίοι δυσκόλευαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ο Ιπποκράτης ήταν πιο μαχητικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Άνθεια ήταν αυτή που προγήθηκε με το «καλημέρα» στο ματς.

Στην πρώτη μόλις επίθεση του αγώνα αιφνιδιάστηκε η άμυνα του Ιπποκράτη, η μπάλα έφτασε στον Μαλτέζο και αυτός μόνος του απέναντι στον Στεφανίδη άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 5λέπτου οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να απαντήσουν, με τον Σίσκο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά να μην μπορεί να βρει στόχο. Για να βρούμε την επόμενη σημαντική ευκαιρία θα πρέπει να φτάσουμε στο 30′ της αναμέτρησης όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ για την ομάδα του Κώστα Βουρδόγλου, οι φιλοξενούμενοι θα διώξουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια της φάσης ο Μπαμπλής θα μπλοκάρει το σουτ του Κωνσταντάκη.

Αυτή ήταν και η προειδοποιητική βολή του Ιπποκράτη αφού 3 λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Παπαδημητρίου θα βρει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Κυριαζίδης θα υποδείξει σωστά το πέναλτι και θα δώσει την κίτρινη κάρτα τον αμυνικό των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση από την άσπρη βούλα ανέλαβε ο Πυλούδης νικώντας τον πορτιέρο της Άνθειας για το 1-1. Στην τελευταία καλή φάση του α’ μέρους η μπάλα μετά από σέντρα σουτ του Τερζή θα σταματήσει στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και τελικά το πέτυχε στο 70′. Στο 50′ ο Δορουγιδένης εφέρε ωραία την μπάλα μπροστά του, αλλα το σουτ που δοκίμασε από μακρινή απόσταση δεν δυσκόλεψε τον Στεφανίδη που μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα εκτός εστίας έφυγε ένα ωραίο σουτ του Μαλτέζου, ενώ στο 63′ ο Καρασερίδης βγήκε μόνος του από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ του Ιπποκράτη.

Στο 64′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλείσουν, με το σουτ Καραγκούνη να αποκρούεται από τον Μπαμπλή. Τρία λεπτά μετά ο Τερζής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και το περιβραχιόνιο του αρχηγού πήγε στο νεαρό Κώστα Πατσιώρα. Στο 70′ ήρθε το γκολ της νίκης για την Ένωση. Σέντρα από τον Ευφραιμίδη, ωραίο σπάσιμο της μπάλας από τον Μαλτέζο και ο Καπανίκας που μόλις πριν 3 λεπτά είχε μπει στο ματς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 86′ η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου θα μπορούσε να κάνει και το 3-1, αλλά ο Μιχαλτσίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα από πολύ κοντά σε σέντρα του Ευφραιμίδη ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Κ. Βουρδόγλου): Στεφανίδης, Τζουμάκας, Τηλέγραφος, Σίσκος, Μαργαρίτης (89′ Γεωργίου), Γαλανός, Πυλούδης (85′ Φρατζανάς), Κωνσταντάκης, Καραγκούνης, Καρίπης (90+2 Μεντίζης), Κατσαμάγκας.

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγούδης, Βογιατζής, Φουρνουτζής, Βιτζέκας.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μ. Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Δορουγιδένης, Παπαδημητρίου, Τσαπάνης, Καλέτσιος, Δεδελούδης (61′ Καρασερίδης), Πατσιώρας, Μαλτέζος (81′ Μιχαλτσίδης), Ευφραιμίδης, Τερζής (67′ Καπανίκας).

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβατζικιώτης, Απότας, Θυμιανίδης, Λίτσιος.

Διαιτητής: Κυριαζίδης – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Τερζόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it