Search

Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ΓΕΑ κόντραρε στα ίσια τον δεύτερο στην βαθμολογία Πήγασο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (1-3)

Στα μάτια κατάφερε να δει η Γυμναστική Εταιρία Αλεξανδρούπολης, τον δεύτερο του  2ου υποομίλου, του Β΄ ομίλου της Α2 Ανδρών, Πήγασο Πολίχνης. Πλην του πρώτου σετ, στο οποίο οι γηπεδούχοι έπεσαν αμαχητί, όλα τα υπόλοιπα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ειδικά στο τρίτο σετ, στους τελευταίους πόντους έπεφταν κορμιά, με τα συναισθήματα να μεταβάλλονται φάση με φάση, πριν ο Πήγασος κάνει το 1-2 με 26-28, με τους γηπεδούχους να τα έχουν με την τύχη τους.
Στο πρώτο σετ, η ΓΕΑ δεν προέβαλλε αντίσταση και εκ τούτου έχασε με κάτω τα χέρια με 14-25. Το παιχνίδι άρχισε να παίρνει τον χαρακτήρα του “ντέρμπι” απ’ το δεύτερο σετ και έπειτα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, μέχρι το 14-14. Τότε ο Πήγασος κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα στο +6, κάνοντας το 14-20, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο, οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω και κατέκτησαν το σετ με 25-23, κάνοντας το 1-1.
Αμφίρροπο ήταν και το τρίτο σετ, αφού μετά το 4-8 των φιλοξενούμενων, η ΓΕΑ έκανε το 11-11 και οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι το 22-22, με τον Κεσκίνη να “τραβά το κουπί¨ στην επίθεση. Ο Πετρίδης της ΓΕΑ πήγε στο σερβίς, με το σκορ στο 22-22, ο προπονητής του Πήγασου ζήτησε τάιμ άουτ, και κει υπήρξε μια ασυνεννοησία, με τον παίκτη της ΓΕΑ να έχει πάρει τα βήματα για το σερβίς, αλλά να σταματά την προσπάθεια του ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει την επανέναρξη του αγώνα, με τον πόντο να πηγαίνει στον Πήγασο και να κάνει το 22-23 και έπειτα το 22-24. Η ΓΕΑ όμως ανέκαμψε και έκανε το 24-24. Δύο συνεχόμενες φορές που οι φιλοξενούμενοι είχαν το σετ μπολ, οι γηπεδούχοι ισοφάριζαν, αλλά η τρίτη ήταν η φαρμακερή, με τον Πήγασο να κάνει το 1-2, με 26-28.
 
Με το ψυχολογικό αβαντάζ της κατάκτησης του τρίυου σετ, ο Πήγασος διατηρούσε μια μικρή διαφορά στο τέταρτο σετ, ως το 16-21. Με συνεχόμενους πόντους του Αλεξάκη, η ΓΕΑ μπήκε ” πάλι στο κόλπο” δείχνοντας πως διέθετε τα ψυχολογικά αποθέματα, αλλά οι φιλοξενούμενοι όντας πιο έμπειροι έκανε το 1-3, με 23-25 και έσβησαν τις ελπίδες της ΓΕΑ για βαθμό ή βαθμούς.
Η ομάδα του Ιπποκράτη Δήμητσα, παρά την εν γένει εξαιρετική της παρουσία, δεν κατάφερε να πάρει κάτι απ’ το ματς και περιορίστηκε στις καλές εντυπώσεις που άφησε στους λίγους θεατές που παρευρέθηκαν στο “Μ. Παρασκευόπουλος”. Η ΓΕΑ πάντως, μόνο “ξεγραμμένη” δεν πρέπει να θεωρειται στην υπόθεση παραμονή, καθώς με παρόμοιες εμφανίσεις μπορεί να διεκδικήσει την θέση της στην Α2 και την νέα αγωνιστική περίοδο. Άλλωστε ακόμη και μέχρι τώρα, χωρίς να έχει αποδόσει αυτά που μπορεί, βρίσκεται πάνω απ’  τη ζώνη του υποβιβασμού.
Τα σετ: 14-25, 25-23, 26-28, 23-25
ΓΕ Αλεξανδρούπολης (Δήμητσας): Κεσκίνης, Φλετούρης, Πετρίδης, Αλεξάκης, Μπουφίδης, Γατέλας/ Ποιμενίδης (λ)

Πήγασος Πολίχνης: Κομητούδης, Παράσογλου, Γκούγκουρας, Παπαναγιώτου, Χρηστινίδης, Κουκουμάκας/ Γκιούγκης (λ)

Share it