Search

Με την συμμετοχή των ΑΟ Καππαδοκών ολοκληρώθηκε το 4ο Acadimies Golden Cup

Αυλαία έριξε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Οι τελικοί αγώνες που ορίστηκαν εκ νέου ολοκλήρωσαν το 4ο Acadimies Golden Cup το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο παγετός που επικράτησε στη Θεσσαλονίκη δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των μικρών και μεγάλων τελικών που ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Επρόκειτο για ένα μεγάλο τουρνουά Ακαδημιών με τη συμμετοχή 19 συλλόγων, 48 τμημάτων υποδομής και 800 παιδιών, γεννημένα από το 2002 ως και το 2012. Ανάμεσα τους και των ΑΟ Καππαδοκών απο την Αλεξανδρούπολη.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στις 6 ηλικιακές κατηγορίες των Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ 2006, Τζούνιορ 2007, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι ήταν οι εξής: ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Αρης, Toumba FC, ΠΑΟΚ Ladies Academy, Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΟ Καππαδοκών (Αλεξανδρούπολη), Αγία Άννα (Βόλος), ΠΑΟΠ Ν. Αμισού (Μπέμπηδες Δράμας), ΑΕΚ Καρυώτισσας (Πέλλα), Λύκοι FC, ΑΟ Λέοντες, Νίκη Ευκαρπίας, Ακρίτες Συκεών, Ατέρμων (Κιλκίς), Ακαδημία Νεάπολης Vierinha, Αίας Εύοσμου, Κισσός Χορτιάτη, ΑΟ Πρωτέας, ΑΕ Ευόσμου.

«Στόχος του τουρνουά, αυτής της μεγάλης γιορτής του παιδικού ποδοσφαίρου με ομάδες της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Δράμας, του Βόλου, της Πέλλας και του Κιλκίς, ήταν να δώσει την ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά να χαρούν το άθλημα και να ανταγωνιστούν σε υγιή πλαίσια. Τα τουρνουά Acadimies Golden Cup έχουν γίνει θεσμός, και κάθε χρόνο διοργανώνονται με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος στις μικρότερες ηλικίες. Οι διοργανώσεις, προβάλουν την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις ακαδημίες που συμμετέχουν και το ευ αγώνιζεσθαι», επεσήμανε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Δώρα Ιωακειμίδου και συνέχισε:

«Παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων, παρακολουθήσαμε καταπληκτικούς αγώνες καθώς και παιχνίδια υψηλού επιπέδου τα οποία επικρότησαν εκατοντάδες φίλοι και γονείς των παιδιών. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση και τους καλούμε στην επόμενη πασχαλινή εκδήλωση του ΟΑΣΠΕ, η οποία θα διεξαχθεί από τις 19 ως και 22 Απριλίου, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, χαρά και αθλητικό πνεύμα», κατέληξε.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε την Τετάρτη (4/1) και ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το Σάββατο (7/1) με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-2 και 3-4, με τους μικρούς και μεγάλους τελικούς σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, έφτασε στο φινάλε της το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου!

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενες ομάδες που είχαν ήδη μεταβεί στα γήπεδα το πρωί του «παγωμένου» Σαββάτου κι έπειτα θα αναχωρούσαν για να επιστρέψουν στις πόλεις τους, βραβεύτηκαν και πήραν τα αναμνηστικά και τα έπαθλά τους. Σε μία εκδήλωση σε εσωτερικό χώρο του φιλόξενου Αθλητικού Ομίλου Λέοντες, ως τελετή λήξης, έγιναν απονομές τροπαίων, μεταλλίων, διπλωμάτων και κυπέλλων ατομικών διακρίσεων, με τα παιδιά των ομάδων που βρέθηκαν εκεί να το απολαμβάνουν και να αποχωρούν χαμογελαστοί ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο «Acadimies Golden Cup».

Οι ομάδες που παρέστησαν στην τελετή ήταν η Αγία Αννα Βόλος, ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού – Μπέμπηδες Δράμας, και ο ΑΟ Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα της ΑΕΚ Καρυώτισσας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και αναχώρησε κατακτώντας την 4η θέση στην κατηγορία των Προπαίδων. Τις βραβεύσεις έκανε ο εντεταλμένος αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ανατολίτης.

Θυμίζουμε ότι το τουρνουά διοργάνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΕΠΣ Μακεδονίας, του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Παύλου Μελά κι άλλων σημαντικών φορέων.

Share it