Search

Διπλό με ανατροπή για το Άβατο στην Ασπίδα! Έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό ο Άρης

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης έκανε ο πρωτοπόρος της Α1 κατηγορίας, Άρης Αβάτου που κέρδισε με 2-1 την Ασπίδα μέσα στο ΔΑΚ και μάλιστα με ανατροπή. Με τον επαναληπτικό πάντως στα Μάγγανα να μην αναμένονται εύκολα για την ομάδα του Αβάτου απέναντι στην αξιόμαχη Ασπίδα.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με κάθε ομάδα να έχει απο ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13′ με τον Κατσή ενώ δημιούργησαν και στιγμές για το δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος και μετά την μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Κατσής στο 47′ η ομάδα του Αβάτου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της καταφέρνοντας στο 55′ να φέρει το ματς στα ίσια με τον Κοτόπουλο να κερδίζει τις κόντρες και να στέλνει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 63′ ο Δεσύλλας ανατράπηκε στην περιοχή απο τον Σαρηγιαννίδη με τον Τζεβελεκίδη που ήταν μπροστά στην φάση να δείχνει πέναλτι, μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα απο τους γηπεδούχους όπως και το πρώτο γκολ του Αβάτου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουτσούμπας και παρότι ο Κισά Ομέρ έπεσε σωστά και έκανε επαφή με την μπάλα αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2 και την ανατροπή για την ομάδα του.

Μάλιστα ο Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία να δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του, όταν στο 66′ ο Τζεβελεκίδης υπέδειξε δεύτερο πέναλτι υπέρ του Αβάτου μετά απο μαρκάρισμα του Νικολούδη στον Θωμαίδη, με τον αμυντικό της Ασπίδας μάλιστα να βλέπει την δεύτερη κίτρινη και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες, το χτύπημα όμως του Κουτσούμπα πέρασε ψηλά πάνω απο τα δοκάρια του Κισά Ομέρ. Στο 74′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Κοτόπουλου να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της Ασπίδας.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αρκετά νεύρα και ένταση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα, ενώ στα αρνητικά του αγώνα οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές που προχώρησαν οι προπονητές των δύο ομάδων. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Χασάν  Κούλα και Ιλιάς Εμπλιούκ, ενώ τέταρτος ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Κισά Ομέρ,Σάββογλου(53′ Ευθυμιάδης, 76′ λ.τρ. Μουξιός)), Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς,  Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν(64′ λ.τρ. Κιαχίδης), Κατσής

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης):Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος, Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Βασιλειάδης Γιαν., Ξανθόπουλος(49′ Θωμαίδης), Σουκρήογλου, Κοτόπουλος(79′ λ.τρ. Ταχτσίδης), Χαριτίδης(73′ Λαζαρίδης), Δεσύλλας

Share it