Μπάχαλο με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ! Η ΕΟΚ θέλει Ηράκλειο ο Άρης επιμένει για Ξάνθη

Τελειωμό δεν έχει το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με το που θα γίνει το τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού, ένας τελικός που θα γίνει σε λιγότερο απο μήνα.

Και όλα αυτά καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ που έγινε την Δευτέρα δεν βγήκε η αναμενόμενη απόφαση αλλά η ΕΟΚ προχώρησε στην εξουσιοδότηση εκτελεστικής επιτροπής  για την απόφαση για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, με τα σενάρια να φουντώνουν για επιλογή του φαβορί απο την αρχή που ήταν το Ηράκλειο να αυξάνει τις πιθανότητες του.

Μια και όπως διαρρέεται έχουν απορριφθεί απο την αρχική εξέταση οι επιλογές των γηπέδων σε Ξάνθη, Λάρισα και Κοζάνη, κάτι που εξόργισε την ΚΑΕ Άρης που με δελτίο τύπου της θέλησε να διαψεύσει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κυρίου Χρηστίδη,(μέλους της Ε.Ο.Κ) ότι έχει συναινέσει ώστε η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Όπως αναφέρεται είναι ξεκάθαρη η θέση του ότι ο τελικός θα πρέπει να λάβει τόπο στην Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ξάνθης και της Κοζάνης. Και όλα αυτά ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 19 Φεβρουαρίου, δηλαδή σε 27 μέρες! απο σήμερα.

Η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη, αλλά και λύπη διαβάσαμε τις δηλώσεις του κυρίου Χρηστίδη,(μέλους της Ε.Ο.Κ) ότι δήθεν ο ΑΡΗΣ συναίνεσε στο να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ. Μάλλον δεν διάβασε σωστά τις επιστολές που αποστείλαμε και δυστυχώς προς αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας είμαστε αναγκασμένοι να καταστήσουμε γνωστά τα κάτωθι:

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.  σε όλες τις επιστολές της τονίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επιθυμία της να διεξαχθεί ο τελικός στην Βόρειο Ελλάδα. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία μας  με τις τοπικές αρχές της  Ξάνθης πήραμε διαβεβαιώσεις κι ενημερώσαμε την ΕΟΚ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διεξαχθεί ο τελικός εκεί και όποιες δυσκολίες τυχόν υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν. Ενημερώσαμε δε ότι μπορούμε να συνδράμουμε και ως Κ.Α.Ε. σε ότι χρειαστεί. Την περίπτωση του ΟΑΚΑ την εξετάζουμε -κι αυτό ενημερώσαμε δια επιστολής στην ΕΟΚ- ΜΟΝΟΝ  εάν όλα τα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας που αναφέραμε, όπως και το Νick Gallis Hall (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ) κριθούν ακατάλληλα.

Η επιλογή που μας τέθηκε για την Κρήτη αποτελεί για εμάς μη επιλογή για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και προφορικώς κι εγγράφως τόσο εμείς,  όσο και όσοι θέλουν ένα τελικό γιορτή, ένα τελικό ισόνομο και δίκαιο και για τις δύο ομάδες. Η επιτροπή που θα κληθεί να αποφασίσει τον τόπο διεξαγωγής του τελικού καλό είναι πριν την απόφασή της να μας ενημερώσει ποιες προϋποθέσεις δεν καλύπτει το γήπεδο της Ξάνθης ή της Κοζάνης, ή γιατί να μην γίνει στο “Nick Gallis Hall” (“ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ”), προκειμένου σε συνεργασία τόσο με την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (που θέλει να γίνει το παιχνίδι στην Βόρειο Ελλάδα), όσο και με την ΕΟΚ (που επιθυμεί το ίδιο κατά δήλωση του κ.Χρηστίδη), να επιλύσουμε όποια θέματα υπάρχουν -που για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν θέματα που δεν επιλύονται-, ώστε να διεξαχθεί ένας όμορφος τελικός, που να αφήσει αξέχαστες εντυπώσεις και θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία όπου θα τον φιλοξενήσει.

Ενώνοντας τις δράσεις μας μπορούμε να αφήσουμε κάτι στον Ελληνικό αθλητισμό και γήπεδα όπως της Ξάνθης και της Κοζάνης, για τα οποία έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια, να μην παρακμάζουν…

Θα είμαστε δίπλα και θα συναινούμε ΜΟΝΟΝ σε τέτοιες ενέργειες…»

Share it