Search

Άγγιξαν την έκπληξη οι μαχητικοί Νέοι της Ξάνθης απέναντι στον Ολυμπιακό!Ήττα με ανατροπή και… πέναλτι

Παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες, που “ανάγκασαν” τον Κώστα Προδρομίτη να χρησιμοποιήσει και παίκτες απο την Κ17, οι Νέοι της Ξάνθης πραγματοποίησαν αξιόμαχη παρουσία και στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στην ισχυρή Κ20 του Ολυμπιακού, μάλιστα παρότι προηγήθηκαν ένα δίλεπτο δεν επέτρεψε στα Κ20 της Ξάνθης να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα απο το Ρέντη. Να σημειώσουμε πως αντίπαλος της Ξάνθης αγωνίστηκε στο τελευταίο 12′ λεπτό του αγώνα και ο Ξανθιώτης μέσος του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα Νέων της Super League Ολυμπιακού Γιώργος Ξενιτίδης.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 3′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Εγιούπ Χατζηχασάνογλου θα εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και θα κάνει το 0-1 για την ομάδα της Θράκης. Οι Ξανθιώτες στεκόταν περίφημα στο γήπεδο μέχρι το 25′ έχοντας περιορίσει τους γηπεδούχους, όμως ένα “μπλακ άουτ” απο το 28′ μέχρι το 31′ έδωσε στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να κάνει την ανατροπή του σκορ. Αρχικά ισοφαρίζοντας το σκορ στο 28′ με κεφαλιά του Μεγαρίτη μετά απο σέντρα του Βάρκα, και στο 30′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βρουσάι παράβαση που κέρδισε ο ίδιος απο τον Ψεμματά με το 2-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι μπορεί να μην είχε τα τρία γκολ του πρώτου μέρους ωστόσο είχε καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη στιγμή όταν στο 76′ ο Δεμένικος πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε συνδυασμό των Νέων του Ολυμπιακού. Στο 81′ η πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη, όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Καλογιάννη ο Χαντζής πήρε την κεφαλιά όμως ο Σκαφίδας με υπερένταση έκανε φοβερή επέμβαση στην αριστερή του γωνία κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 41 βαθμούς παραμένοντας με σημαντική διαφορά στην πρώτη θέση, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 13 βαθμούς και την 12η θέση δείχνοντας όμως για ακόμη ένα δυνατό ματς πως αδικείται πολύ απο την βαθμολογική της συγκομιδή και θέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σκαφίδας, Πανάγου, Κουγιός(70′ Φουάσης), Λάμπρου, Τόλι, Πέιος(78′ Ξενιτίδης), Τασιούλης(81′ Τσιλίκης), Μεγαρίτης, Βάρκας, Κηπουρός, Βρουσάι

ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Προδρομίτης): Δεμενίκος, Χασάνογλου, Ψεμματάς, Μελιόπουλος, Βαφειάδης, Παπαδόπουλος, Τσέλα, Τσαπάρης(77′ Καλαϊτζίδης), Σαμπανίδης, Χατζηχασάνογλου(75′ Χαντζής), Ιωσηφίδης(54′ Καλογιάννης)

Photo Credit: Gavros.gr

 

Share it