Search

Προς Ηράκλειο τα σενάρια για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, θέλει Ξάνθη ο Άρης! Όλο το παρασκήνιο

Το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας είναι πλέον γνωστό και μένει να ξεκαθαρίσει οριστικά ποια θα είναι η έδρα που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί έντονα τόσο σε πλήθος ΜΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και πληροφορίες που διαρρέονται απο την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κάνουν λόγο για επιλογή της “σίγουρης” λύσης που είναι τα “Δύο Αοράκια” που βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα γήπεδο που φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο καθώς έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν τελικό, και μάλιστα πριν τρία χρόνια έπαιξαν εκεί ξανά Άρης – Παναθηναϊκός, αλλά και γενικά μεγάλες διοργανώσεις.

Τα υπόλοιπα γήπεδα που ακούγονται εντόνως είναι αυτά της Κοζάνης της Λάρισας αλλά και της…Ξάνθης. Μάλιστα η επιλογή της Ξάνθης είναι αυτή που προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις η πλευρά του Άρη και λόγω εντοπιότητας του ισχυρού της άνδρα Νίκου Λάσκαρη αλλά και γιατί είναι ένα γήπεδο που είναι στην Βόρεια Ελλάδα.

Βγαίνοντας το σενάριο για το “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης το Sportsaddict δεν έμεινε στο να σας ενημερώνει με…σενάρια και φήμες αλλά να κάνει ρεπορτάζ, μιλώντας με όλους τους αρμόδιους φορείς για το κατά πόσο είναι υπαρκτό το θέμα της φιλοξενίας του τελικού απο την Ξάνθη αλλά και ποια θα είναι η στάση της Ξανθιώτικης πλευράς αν ερωτηθεί απο την ΕΟΚ.

Όπως μας ανέφεραν λοιπόν απο την πλευρά του Δήμου Ξάνθης βλέπουν με καλό μάτι η πόλη της Ξάνθης να υποδεχτεί ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση, πιστεύοντας πως το στολίδι της πόλης το “Φίλιππος Αμοιρίδης” είναι ικανό να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αγώνα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει με επιτυχία όπως συνέβη και με την φιλοξενία της Εθνικής ομάδας πριν το Eurobasket. Το μοναδικό ερωτηματικό απο την πλευρά του Δήμου Ξάνθης και κάτι που ίσως αποτελέσει αγκάθι είναι το γεγονός της ημερομηνίας, καθώς η ΕΟΚ έχει ορίσει τον τελικό στις 19 Φεβρουαρίου, και εκείνο το διάστημα η Ξάνθη θα κινείται σε ρυθμούς αποκριών και θα υπάρχουν όλη εκείνη την περίοδο εκδηλώσεις.

Άνθρωποι του χώρου με καλή πληροφόρηση στα τις Ομοσπονδίας μας τόνιζαν πως είναι πολύ δύσκολη η επιλογή της Ξάνθης, καθώς μπορεί στην ΕΟΚ να αρέσει πολύ η επιλογή της Θρακιώτικης πόλης ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα, κυρίως της θέρμανσης αλλά και των μπασκετών, που θα πρέπει να λυθούν για να μπορεί η Ξάνθη να διεκδικήσει τέτοιο  αγώνα. Ενώ όπως μας τόνιζαν το χρονικό περιθώριο είναι αρκετά μικρό για να “ρισκάρει” η ΕΟΚ σε μια επιλογή πόλης που δεν έχει φιλοξενήσει ξανά τελικό η άλλο μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.

Πάντως όπως φαίνεται η ΕΟΚ δεν θα αφήσει την υπόθεση να γίνει σήριαλ και ήδη απο την Τρίτη θα ξεκινήσουν τις διεργασίες έτσι ώστε να ληφθεί άμεσα η απόφαση για την πόλη που θα  φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου. Απο την πλευρά του ο Άρης θέλει να γίνει στην Ξάνθη, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί η θέση του Παναθηναϊκού που είναι δεδομένο πάντως πως με βλέπει με πιο θετικό μάτι την επιλογή της Κρήτης η της Λάρισας παρά αυτή της Ξάνθης.

 

Share it